Oletko koskaan miettinyt, millainen kotikaupunkimme olisi, jos mikä tahansa olisi mahdollista? Entäpä jos ajatuksen kääntää toisinpäin – minkälaisia mahdollisuuksia unelmien Helsinki voisi sinun elämääsi tarjota?

Työstimme viime syksynä Helsingin Vihreille Helsinki-vision, jossa tiivistämme näkemykselle vihreästä Helsingistä, mahdollisuuksien kaupungista. Helsingissämme jokainen voi elää omannäköistään elämää. Tämä visio käynnisti työmme kuntavaaleihin 2025, joka on jo kovassa vauhdissa.

Nyt kutsumme sinut mukaan rakentamaan mahdollisuuksien Helsinkiä koko vihreän joukkomme kanssa!

Osana kuntavaaleihin valmistautumista haluamme tietysti selvittää, millaisia päätöksiä kotikaupungissamme pitää tehdä, jotta mahdollisuuksien Helsinki voisi olla totta mahdollisimman monelle. Käynnistämmekin uuden poliittisten tapahtumien sarjan yhteistyössä Helsingin Vihreiden jäsenjärjestöjen kanssa, joihin kutsumme kaikki vihreät aktiivit ja jäsenet, mutta myös muut kaupunkilaiset, keskustelemaan yhdessä mahdollisuuksien Helsingistä eri alueilla, eri teemoihin pureutuen. Mukana keskusteluissa on tietysti myös kaupunginvaltuutettujamme sekä muita vihreitä luottamustoimijoita. Keskustelut toimivat myös kuntavaalien ohjelmatyön taustoituksessa.

Helsingin Vihreä Seura järjestää Vihreä ja vehreä Mahdollisuuksien Helsinki -tapahtuman 14. maaliskuuta klo 18–20 Moko Café Sörnäisissä. Tilaisuudessa pohdimme, miltä kestävän arjen pitäisi näyttää Helsingissä. Millaisten palveluiden pitäisi olla helsinkiläisten saatavilla, jotta ekologinen elämäntapa olisi mahdollisimman saavutettava? Mikä tekee Helsingin lähiluonnosta erityisen ja miten se turvataan? Millaisia ratkaisuja voisimme käyttää edistääksemme mahdollisimman kestävää rakentamista Helsingissä ja sen lähialueilla? Mukana valtuustoryhmän puheenjohtaja Amanda Pasanen sekä kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Maria Ohisalo. Toivottavasti näemme sinut siellä!

Kuntavaalityö on alkanut tarmokkaasti, ja etenee Helsingin Vihreiden kuntavaaleja varten asetetuissa työryhmissä. Haluamme tehdä vaalien pohjatyön huolella, ja siksi perehdymmekin tarkasti ihmisen ajatuksista ja arvoista kertoviin tutkimuksiin sekä selvityksiin ja käymme läpi edellisten vaalien oppeja.

Kuntavaaleihin valmistautuessa laadimme kampanjastrategian ja kuntavaaliohjelman, sekä kokoamme kaikkien aikojen ehdokaslistan! Ensimmäiset ehdokkaat nimetään jo kevätkokouksessa 20. huhtikuuta. Haluatko mukaan tai tiedätkö sopivan ehdokkaan? Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi tai vinkata tutustasi tämän lomakkeen kautta.

Omannäköisemme mahdollisuuksien kaupunki ja vihreiden uusi nousu Helsingissä on todellakin mahdollinen, kun teemme sen yhdessä ja kaikkien osaamisesta ammentaen. Tässä muutama helppo tapa tulla mukaan:

  • Liity Vihreät Helsingissä -Whatsapp-yhteisöön – täällä saat ajankohtaisen tiedon osallistumismahdollisuuksista
  • Liity Helsingin Vihreiden keskusteluryhmään Facebookissa – täällä saa puhua politiikkaa ja kuulet mitä kaupungin päätöksenteossa tapahtuu juuri nyt
  • Lähde mukaan oman yhdistyksesi toimintaan, ja olet toki tervetullt kaikkien helsinkiläisten vihreiden yhdistysten tapahtumiin

 

Ennen kuntavaaleja meillä on kuitenkin vielä yhdet europarlamenttivaalit tehtävänä – puolustamme kolmea vihreän mepin paikkaa kaikkia ehdokkaitamme tukien. Lähde mukaan tukemaan suosikkiehdokastasi, tai tule mukaan Helsingin Vihreiden katukampanja-aktiiviksi kaikkien ehdokkaiden yhteiseksi tueksi liittymällä Helsingin kampanjaryhmään WhatsAppissa. Mahdollisuuksien Eurooppa tarvitsee myös tekijänsä!

Kiitos kun olet mukana!