Politiikka

Vihreät on olemassa turvatakseen ympäristön, ihmisten ja politiikan tulevaisuuden. Helsingissä Vihreät toimivat ilmastonmuutoksen torjunnan, tasa-arvoisten mahdollisuuksien ja ainutlaatuisen ympäristön säilyttämisen puolesta. Haluamme viihtyisän ja toimivan Helsingin, jossa pidetään huolta kaikista kaupunkilaisista, jossa on tarpeeksi asuntoja ja viheralueita. Tutustu kuntavaaliohjelmaamme, joka ohjaa tekemäämme politiikka kaudella 2021–2025.

Helsingin kaupunginvaltuustossa istuu 18 vihreää valtuutettua varaedustajineen, joiden lisäksi kaupungin erilaisissa poliittisissa elimissä vaikuttaa noin 200 vihreää luottamushenkilöä. Vihreät kaupunginvaltuutetut ja muut luottamushenkilöt toimivat vaalikauden 2021–2025 kuntavaaliohjelman tavoitteiden toteuttamiseksi. Vihreät ovat saaneet aikaan paljon edellisellä valtuustokaudella – tällä kaudella jatkamme tätä työtä!

Eduskunnassa vihreillä on kaudella 2023–2027 13 kansanedustajaa, joista helsinkiläisiä ovat Fatim Diarra, Pekka Haavisto, Atte Harjanne ja Maria Ohisalo. Euroopan parlamentissa Vihreillä on kaudella 2019–2024 kolme europarlamentaarikkoa, joista Alviina Alametsä ja Heidi Hautala ovat helsinkiläisiä.

Lisää vihreästä politiikasta voit lukea myös puolueen periaateohjelmasta ja poliittisesta tavoiteohjelmasta sekä tutustua vihreän politiikan linjauksiin A:sta Ö:hön.