Viikon valtuutettu

Leo Stranius

Käpyläläinen Leo Stranius (s. 1974) on vihreiden kaupunginvaltuutettu sekä HSY:n hallituksen varapuheenjohtaja, HKL:n johtokunnan jäsen ja Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja. 

“Työskentelen Kestävän tulevaisuuden johtajana tavoitteena auttaa eri organisaatioita siirtymään hiilineutraaliin kiertotalouteen. Harrastan kirjoittamista, lukemista, uintia, pyöräilyä ja juoksua sekä vietän aikaa 5- ja 8-vuotiaiden lasteni kanssa.

Unelmieni Helsinki on hiilineutraali kiertotalous, jossa lähiluonto ja luonnon monimuotoisuus kukoistaa sekä kansalaisyhteiskunta ja suora demokratia ovat voimissaan. Unelmieni Helsingissä kaikista pidetään huolta.

Politiikassa minulle on tärkeintä ilmastokriisin torjuminen, luonnon monimuotoisuuden puolustaminen ja kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten parantaminen. Myös positiivisuus ja muiden kehuminen, yhdessä tekeminen, avoimuus ja aktiviisuus ovat minulle tärkeää politiikan tekemisessä.

Lähdin aikanaan mukaan politiikkaan, koska halusin antaa äänen niille hiljaisille, jotka eivät muuten pysty omasta puolestaan puhumaan. Näitä ovat ilmasto, luonto, eläimet ja kaikkein heikko-osaisimmat.”

Leon omat sivut >>