Mistä kuntavaaleissa päätetään?

Kuntavaaleissa vaikutat siihen, millaista arkea Helsingissä eletään

Kuntavaaleissa valitaan Helsingin kaupunginvaltuustoon yhteensä 85 valtuutettua. Tällä valtuustokaudella vihreiden valtuustoryhmä on vaikutusvaltainen ja valtuuston toiseksi suurin poliittinen ryhmä 21 valtuutetulla – seuraavissa kuntavaaleissa tavoitteenamme on olla Helsingin suurin puolue!

Vihreät on saanut aikaan paljon parannuksia kohti ilmastoystävällisempää, tasa-arvoisempaa ja hauskempaa Helsinkiä. Saavutuksiamme voit kurkata täältä.

Mihin vaikutat kuntavaaleissa äänestämällä?

Kaupunginvaltuusto on tärkeä päätöksentekoelin: kunnissa tehdään suomalaisten arkeen kaikkein suorimmin vaikuttavat päätökset.

Kunnissa ratkaistaan, millä tavoin lähivuosina ratkotaan ilmastonmuutosta, suojellaan luontoa, kehitetään terveydenhuoltoa, varhaiskasvatusta, ikäihmisten palveluita, peruskoulutusta ja liikunta- ja kulttuuripalveluita. Kuntavaalit ovat kuntalaisen näkökulmasta kaikkein tärkeimmät vaalit.

Kuka saa äänestää?

Kuntavaaleissa äänioikeus on muita vaaleja laajempi: äänestää saavat kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset sekä EU-maiden, Norjan ja Islannin kansalaiset, joiden kotikunta on ollut Suomessa 51 päivää ennen vaalia.