Aika kulkee näissä tehtävissä niin sukkelasti, että piti oikein havahtua varmistamaan: kyllä, toinen peräkkäinen kausi päättyy. Vaikka olisinkin jatkanut hallituksessa mielelläni, niin tällä kertaa minun on sääntöjen vuoksi annettavaa tilaa uusille toimijoille. Toivonkin että saamme ensi vuodeksi yhtä hyvän hallituksen kuin meillä on kuluneina vuosina Helsingin Vihreissä ollut! 

Olen ollut Vihreiden jäsen 20 vuotta. Minulle tärkeää alusta saakka on ollut pitää esikaupunkialueiden ääntä mukana poliittisessa päätöksenteossa.Viime vuosina mukaan on tullut luonnollisella tavalla myös ikänäkökulma: olen parhaani mukaan pyrkinyt pitämään varttuneemman väestön ääntä Vihreissä ja kaupunkipolitiikassa. Helsingin Vihreiden hallitus on paikka, jossa kaikilla on tilaa ja paikka olla, pidetään yhdessä jatkossakin huoli siitä, että hallituksessa on monen näköistä väkeä eri puolilta Helsinkiä. Niin pystymme toteuttamaan politiikkaa mahdollisimman hyvin.

Usein sanotaan, että piiriyhdistys on vaaliorganisaatio, ja se pitää monella tapaa paikkansa – ovathan vaalit ihmiselämän parasta aikaa! Mutta siinä välissä tapahtuu myös paljon muuta. Ennen kaikkea Hevin hallitus on innostuneiden ja idearikkaiden ihmisten porukka, joka on valmis käyttämään aikaansa ja energiaansa vihreämmän Helsingin ja paremman maailman hyväksi. Vain mielikuvitus ja tahtotila ovat meillä rajoina, kun toteutamme käytännön tason politiikkaa Helsingissä!

Ensi vuonna käydään presidentin- ja eurovaalit ja käynnistetään toden teolla seuraavien kuntavaalien valmistelu. Jälleen kerran on juuri Sinulle tarjolla tilaisuus hakea mukaan jengiin, joka rakentaa vaalivoittojen perustan. Siihen työhön tarvitaan mukaan positiivisia tyyppejä, joiden mielestä yhdessä tekeminen ja politiikka ovat hauskaa, ja jotka ovat valmiita oppimaan uusia temppuja. 

Helsinki tarvitsee Vihreitä. Helsingin Vihreät tarvitsee Sinua. Minä jään taas välillä eläkkeelle, nyt on sinun vuorosi!

 

Hannu Tuominen

Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen 2023

tuomiset@kolumbus.fi