Helsingin Vihreät on nimennyt ensimmäiset 11 ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin jäsenäänestyksen tuloksen perusteella. Yhdistyksen kokous päätti nimettävät ehdokkaat 16.6. Jäsenäänestyksessä ehdolle asetettiin muun muassa Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

–Haluan viitoittaa vaaleissa polkua kohti turvallista ja kestävää tulevaisuutta, jossa jokainen pidetään mukana. Tässä ajassa tarvitaan vihreää politiikkaa, joka tarjoaa uhkien tilalle toivoa. Meidän on määrätietoisesti jatkettava työtä ilmastokriisin, luontokadon ja köyhyyden torjumiseksi, panostettava koulutukseen tulevaisuuden haasteiden selättämiseksi, ja pidettävä huolta lapsista, nuorista ja perheistä pandemian jälkien ja nousevien kustannusten keskellä, kertoo Maria Ohisalo.

Parhaiten jäsenäänestyksessä menestyivät Vihreiden puheenjohtaja sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra. Äänestyksen ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä sai Maria Ohisalo. Muut jäsenäänestyksen kautta ehdokkaaksi nimetyt henkilöt ovat (aakkosjärjestyksessä) Riina Bhatia, Mari Holopainen, Shawn Huff, Jonni Lehtiranta, Amanda Pasanen, Oula Silvennoinen, Coel Thomas ja Reetta Vanhanen.

–Olen kiitollinen puolueen jäsenten vahvasta tuesta ja ylpeä siitä, että saan johtaa tätä upeaa ehdokasjoukkoa kohti ensi kevään tärkeitä vaaleja. Haluamme Vihreiden ehdokaslistoille ja vaalityöhön monen alan osaajia ja monipuolista elämänkokemusta. Tähän työhön voivat osallistua kaikki, Ohisalo sanoo.

Jäsenäänestys järjestettiin sähköisenä 23.5.–7.6. välisenä aikana. Ehdokkaat äänestykseen asettivat  Helsingin Vihreiden jäsenyhdistykset, ja äänioikeus oli jäsenyhdistysten jäsenillä. Äänioikeutta käytti 39 prosenttia äänioikeutetuista. Jäsenäänestys toteutettiin siirtoäänivaalitavalla.

Eduskuntavaaliehdokkaita nimetään yhteensä 22. Loput ehdokkaat nimetään Helsingin Vihreiden yhdistyksen kokouksissa kampanjatyöryhmän esityksen pohjalta. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023.

Kaikkiin jäsenäänestyksessä ehdolla olleisiin voi tutustua verkkosivujen ehdokasgalleriassa.

Lisätiedot:
Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja ja kampanjapäällikkö Emma Mikkilä, puh. 045 125 2541
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist, puh. 040 544 6652

 

Kaikki 16.6.2022 nimetyt ehdokkaat, iät vaalipäivän ikiä (boldatut nimet ovat nykyisiä kansanedustajia).

Etunimi Sukunimi Ikä Titteli
Riina Bhatia 30 tutkija (YTM, MSc), varavaltuutettu, Rethinking Economics Suomen puheenjohtaja
Fatim Diarra 36 Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja
Atte Harjanne 38 kansanedustaja, diplomi-insinööri
Mari Holopainen 42 kansanedustaja, kauppatieteiden väitöskirjatutkija
Shawn Huff 38 kaupunginvaltuutettu, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen, Susijengin kapteeni
Jonni Lehtiranta 41 DI, merifyysikko
Maria Ohisalo 38 Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri, yhteiskuntatieteiden tohtori
Amanda Pasanen 28 kaupunginvaltuutettu, ympäristötieteilijä
Oula Silvennoinen 52 tutkija, varavaltuutettu
Coel Thomas 28 Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja, sosiologian maisteri
Reetta Vanhanen 32 lääkäri, valtuustoryhmän puheenjohtaja