Helsingin Vihreät järjestää jäsenäänestyksen 11 ensimmäisen eduskuntavaaliehdokkaan nimeämiseksi kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Ehdolle jäsenäänestykseen asetettiin 26 henkilöä. Ehdokkuutta tavoittelee muun muassa Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. 

–Ensi vuoden eduskuntavaaleissa päätetään jatkaako Suomi aktiivista ilmastopolitiikkaa ja otetaanko myös luonnonsuojelussa uusia harppauksia eteenpäin, parannetaanko koulutuksen laatua ja nostetaanko perusturvaa. Tätä työtä me vihreät haluamme jatkaa, toteaa ehdokkuutta tavoitteleva Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

–Poikkeuksellisessa maailmanajassa tarvitsemme päättäjiksi ihmisiä, joilla on sydän paikallaan ja tietoa, osaamista ja näkemystä päätöksenteon tueksi. Olen ylpeä rakentuvasta monipuolisesta Helsingin Vihreiden ehdokaslistasta.

Jäsenäänestyksessä ovat ehdolla Maria Ohisalon lisäksi nykyiset kansanedustajat Atte Harjanne ja Mari Holopainen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra ja Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Reetta Vanhanen. Nykyisestä valtuustoryhmästä ehdolla jäsenäänestyksessä ovat myös varavaltuutettu Riina Bhatia, kaupunginvaltuutettu Shawn Huff, varavaltuutettu Nina Miettinen, kaupunginvaltuutettu Amanda Pasanen, varavaltuutettu Oula Silvennoinen ja varavaltuutettu Coel Thomas. Ehdolla on myös Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist. Ehdokkaita jäsenäänestykseen asettivat Helsingin Vihreiden 13 paikallisyhdistystä.

Sähköinen jäsenäänestys eduskuntavaaliehdokkaista järjestetään 23.5.–7.6.2022. Jäsenäänestyksen ehdokkaisiin voi tutustua Helsingin Vihreiden afterwork-tilaisuudessa keskiviikkona 4.5. sekä myöhemmin verkkosivuille laitettavassa ehdokasgalleriassa. Eduskuntavaalit käydään 2.4.2023.

Lisätietoja:
Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja ja kampanjapäällikkö Emma Mikkilä, puh. 045 125 2541

 

Taulukossa kaikki jäsenäänestyksessä ehdolla olevat henkilöt, iät vaalipäivän ikiä.

Sukunimi Etunimi Ikä
Bhatia Riina 30
Diarra Fatim 36
Doftori Mojibur 52
Haapanen Kaapo 18
Harjanne Atte 38
Holopainen Mari 42
Huff Shawn 38
Karhunen Paula 26
Karvonen Okko 25
Kilpinen Janne 46
Käyhkö Oona 25
Lehtiranta Jonni 41
Lindqvist Outi 48
Miettinen Nina 30
Mohamud Tuula 54
Ohisalo Maria 38
Pasanen Amanda 28
Pauna Anne 34
Poikola Antti 43
Rouvari Akseli 26
Silvennoinen Oula 52
Thomas Coel 28
Vanhanen Reetta 32
Varinowski Oona 26
Viglione Petri 55
Yrjö-Koskinen Tuula 65