Vihreät jatkaa 13.6.2021 pidettyjen kuntavaalien jälkeen Helsingin toiseksi suurimpana puolueena 19,8 prosentin kannatuksella. Uudessa vihreässä valtuustoryhmässä on 18 valtuutettua. 

–Vaalitulos kertoo, että Vihreiden politiikalle on edelleen tilausta Helsingissä. Olemme edelleen kaupungin toiseksi suurin puolue. Työ ilmaston, luonnon, koulutuksen ja heikoimmassa asemassa olevien puolustamiseksi jatkuu myös tulevalla kaudella, toteaa Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist.

Vihreiden kannatus Helsingissä oli 19,8 prosenttia. Helsingin äänestysprosentti jäi edellisten kuntavaalien tasolle ollen 61,6 prosenttia. Vihreistä ehdokkaista ääniä keräsivät Anni Sinnemäki, Fatim Diarra ja Alviina Alametsä. Paluun kuntapolitiikkaan tekevät valtuutetuiksi valitut Pekka Sauri ja Outi Alanko-Kahiluoto. Uusia kaupunginvaltuutettuja ovat Shawn Huff ja Minna Lindgren sekä edellisen kauden varavaltuutettu Amanda Pasanen.

Vihreät on tehnyt Helsingissä johdonmukaista ja vaikuttavaa työtä inhimillisen ja kaikille reilumman Helsingin puolesta valtuustossa. Työtä kestävämmän Helsingin eteen tehdään entistä tarmokkaammin myös seuraavalla vaalikaudella.

–Valtavan suuri kiitos kuuluu myös 127 upealle ehdokkaalle ja koko kampanjalle, jota tehtiin erittäin sitoutuneesti ja positiivisessa hengessä koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta, sanoo Outi Lindqvist.

Lisätiedot: 

Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja ja vaalipäällikkö Emma Mikkilä, puh. 045 125 2541
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist, puh. 040 544 6652