Kaupunginhallituksessa päätettiin maanantaina varata tontti Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailua varten. Vihreät kannattivat varausta tiukkoihin julkisuuteen tuotujen ehtojen pohjalta. Yksi vihreiden ehdoista on, ettei arkkitehtuurikilpailuun käytetä julkista rahaa. Guggenheim-säätiö ilmoitti keskiviikkoiltana peruvansa tukihakemuksensa työ- ja elinkeinoministeriölle.
– Haluamme, että Helsingissä on tilaa erilaisille kulttuurihankkeille. Emme ole lähtökohtaisesti ja asenteellisesti torppaamassa tänne esitettyjä ideoita ja museohankkeen etenemiselle halutaan antaa mahdollisuus. Varsinaiseen hankkeeseen otamme kantaa vasta kaupungin omien selvitysten sekä varsinaisen esityksen sisällön ja rahoitusmallin pohjalta, toteaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari.
Toissakeväänä Guggenheim-hanke kaatui avoimuuden puutteeseen ja kaupungin kannalta liian isoihin riskeihin.
– Yksityisin varoin järjestetty kilpailu osoittaa säätiön sitoutumista rahoituksen hankkimiseen ja ymmärrystä aiemmin esitettyä kritiikkiä kohtaan. Toivottavasti prosessin valmistelussa on viimeistään nyt otettu opiksi ja jatkossa avoimuuteen ja hankkeen etenemiselle annettuihin ehtoihin kiinnitetään erityistä huomiota, sanoo vihreän kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Hannu Oskala.
Lisätietoja:
Emma Kari, 044 300 6801
Hannu Oskala, 044 530 4712
Jukka Relander, 050 321 5632