Vihreät säilytti kirkkaasti toiseksi suurimman puolueen paikan Helsingissä. Vihreät saivat Helsingissä 63 352 ääntä ja 19 valtuustopaikkaa. Kannatus tippui edellisistä kunnallisvaaleista -0,9 prosenttia, mutta nousi vuoden 2011 eduskuntavaaleista 5,7 prosenttia. Helsingin muut suuret puolueet Kokoomus ja SDP menettivät kannatustaan vihreitä enemmän.
“Valtavan energisellä katukampanjalla selätimme gallupmaakarit, tätä voi hyvällä syyllä kutsua torjuntavoitoksi!”  toteaa Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hannu Oskala.
Vihreiden valtuustoryhmän kokoonpano muuttui paljon ja ryhmä on keski-iältään valtuuston nuorin. Uusina valtuuston nousevat Heidi Hautala, Otso Kivekäs, Jukka Relander, Jasmin Hamid, Leo Stranius, Hannu Oskala, Erkki Perälä, Suzan Ikävalko ja Jussi Chydenius.
Uudellamaalla vihreät kasvattivat kannatustaan yli 1500 äänellä. Espoossa vihreät sai kaksi lisäpaikkaa ja valtuustoryhmä jatkaa työtä toiseksi suurimpana puolueena. Kuntien välinen yhteistyö vihreämmän pääkaupunkiseudun rakentamiseksi on siis hyvällä tolalla.
Uuden valtuustoryhmän kokoonpano:
Zahra Abdulla
Outi Alanko-Kahiluoto
Jussi Chydenius
Jasmin Hamid
Heidi Hautala
Mari Holopainen
Suzan Ikävalko
Emma Kari
Otso Kivekäs
Tuuli Kousa
Minerva Krohn
Hannu Oskala
Erkki Perälä
Mari Puoskari
Jukka Relander
Anni Sinnemäki
Osmo Soininvaara
Leo Stranius
Johanna Sumuvuori
Lisätietoja:
Hannu Oskala, 044 530 4712
Outi Silfverberg, 040 754 3313