TIEDOTE 8.2.2011

Kolumnisti ja esseisti Jukka Relander julkisti tänään ehdokkuutensa Vihreiden listalla Helsingissä. Relander ylsi vuoden 2007 vaaleissa varakansanedustajaksi ja oli ehdokkaana myös vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa.

Jukka Relander

Jukka Relander


– Olin tekemässä vihreiden poliittista ohjelmaa, ja nyt haluan vaikuttaa siihen, että parhaat ideamme myös touteutuvat. En todellakaan ole tyytyväinen jo vuosia jatkuneeseen eriarvoitumiskehitykseen yhteiskunnassamme. Tarvitsemme lisää työpaikkoja ja tehokkaampia tulonsiirtoja. Pätkätyöläisiä pitäisi kohdella yhteiskunnan jäseninä eikä lainsuojattomina. Kasvun mahdollisuuden ovat luovilla aloilla, niihin pitää panostaa, ettemme romahda lopullisesti tietoyhteiskuntien b-sarjaan, Relander kertoo ehdokkuudestaan.
Jukka Relander (s. 1967) on tullut helsinkiläisille tutuksi muun muassa Tukevasti ilmassa –radio-ohjelmasta, jota hän juontaa yhdessä Tuomas Nevanlinnan kanssa. Koulutukseltaan Relander on Master of Arts Sussexin yliopistosta Iso-Britanniasta.
Relander on aktiivinen vesiensuojelun puolestapuhuja ja haluaa tulevalla vaalikaudella laittaa Suomen maatalouden päästöt kuriin Itämeren pelastamiseksi.
– Itämerta ei saa käyttää viemärinä. On käsittämätöntä, että vesistöjen hyväksi on tehty niin vähän, vaikka jo olemassaolevaa lainsäädäntöä noudattamalla vetemme virtaisivat puhtaampina ja kirkkaampina. Itämeren tila on myös tärkeä ulkopolitiikan osa-alue, Relander muistuttaa.
Helsingin Vihreät julkisti viimeisen ehdokkaan myötä vaaliohjelmansa, joka pohjautuu puolueen viime vuonna hyväksymään poliittiseen ohjelmaan.
– Vaaliohjelmassamme painotetaan vihreitä tavoitteita pääkaupunkilaisesta näkökulmasta, toteaa puheenjohtaja Ville Ylikahri.
– On erittäin tärkeää perustaa pääkaupunkiseudulle kaksiportainen hallinto. Helsingin Vihreiden mielestä paras tie edetä asiassa on pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen ja kaupunginosavaltuustojen perustaminen, Ylikahri sanoo.
Helsingin Vihreät vaativat myös väylähankkeiden rahoituksen painopisteen muuttamista autoteistä junaliikenteeseen. Verotuksessa tulisi siirtyä yhä enemmän ympäristö- ja energiaveroihin ja keventää samalla työn verotusta.
– Perinteiset vihreät arvot näkyvät vaaliohjelmassamme. Haluamme Suomeen ilmastolain ja perustulon, Ylikahri toteaa.
Linkki Helsingin Vihreiden eduskuntavaaliohjelmaan
Lisätietoja:
– Jukka Relander, puh. 050 321 5632
– Ville Ylikahri, puh. 041 516 567
– toiminnanjohtaja Maaria Haikarainen, puh. 040 754 3313