Suomen pitää uudistua luomaan uutta työtä ja yrittäjyyttä. Tarvitsemme uusia vihreitä työpaikkoja. Tarvitsemme sosiaaliturvaan pelisäännöt, jotka uskovat ihmiseen ja auttavat ihmisiä parantamaan omaa asemaansa. Tarvitsemme isille paremmat mahdollisuudet hoitaa vauvoja kotona. Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa. Tarvitsemme terävää harmaan talouden torjuntaa, jotta kaikkia kohdellaan töissä oikeudenmukaisesti.
Uudistuminen ei tarkoita, että perinteiset arvot olisi hylättävä. Luonnon suojeleminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö, tasa-arvo ja yhteisöllisyys ovat sellaisia arvoja, jotka haluamme säilyttää. Suomalaiset rakastavat metsiä. Me haluamme vaalia metsien lajistoa, turvata ihmisille tilaa hengittää.
Tulevilla eduskuntavaaleilla on iso merkitys Suomen politiikan ja suomalaisen yhteiskunnan suunnannäyttäjänä. Suomen kannalta kevään 2011 eduskuntavaaleissa Vihreiden ja Perussuomalaisten välinen järjestys on todennäköisesti ratkaisevampaa arkisten poliittisten päätösten kannalta kuin se, mikä tulee olemaan suurin puolue.
Vihreiden tavoite on kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tärkein keino tuon tavoitteen saavuttamiseksi ovat ihmiset. Pyrimme saamaan vaalityöhön mukaan enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin. Ihmisten halu tehdä töitä yhteisten tavoitteiden eteen on uskomattoman tehokasta.
Vihreiden ehdokkaiden tukiryhmiin tarvitaan nyt ystäviä, puolituttuja ja ihan uusia ihmisiä.
Hyvällä vaalituloksella saamme poliittista voimaa ajaa meille tärkeitä asioita tulevalla vaalikaudella. Tällä hallituskaudella olemme ajaneet Vihreitä tavoitteita hihat käärittyinä ja saappaat savessa: välillä myötätuulessa ja välillä ihan kauheissa olosuhteissa.
Olemme elvyttäneet taantumassa taloutta ja turvanneet työpaikkoja, investoineet ratoihin, korjanneet jälkeenjäänyttä perusturvaa. Uusiutuvan energian edistäminen on tuotu tälle vuosituhannelle. Olemme lyhentäneet siviilipalvelusta, poistaneet pitkäaikaisasunnottomuutta ja uudistaneet vaalirahoitusta. Olemme onnistuneet puolustamaan luonnonarvoja vahingollisilta allashankkeilta ja hävinneet ydinvoimamittelön.
Ensi eduskuntakaudella haluamme olla vielä voimakkaampia ja onnistua paremmin. Siihen tarvitsemme lisää poliittista voimaa. Sitä voimme saada vain äänestäjiltä.
Anni Sinnemäki
Työministeri, kaupunginvaltuutettu