Ehdokasgalleria

Vihreillä on 22 eduskuntavaaliehdokasta Helsingissä ehdokasnumeroilla 24–45.


Alviina Alametsä, 26
Kaupunginvaltuutettu, projektipäällikkö

Mielenterveys, luonto, perustulo

Lahjoita Alviinan kampanjaan!

Ratkaistaan ilmastokriisi. Korjataan mielenterveyspalvelut ja toimeentulo. Perutaan koulutusleikkaukset. Vaikutan kaupunginvaltuutettuna, ja nyt haen eduskuntaan edistämään näitä päätöksiä. Pelastetaan yhdessä hyvinvointivaltio ja korvaamaton luontomme!

Lue lisää >>


Outi Alanko-Kahiluoto, 52
Kansanedustaja, tutkija

Ettei ketään jätettäisi

Lahjoita Outin kampanjaan!

Vaalilauseeni ”Ettei ketään jätettäisi tarkoittaa”, että yhteiskunnan on huolehdittava heikoimmistaan. Mielestäni ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ja köyhyyden vähentäminen ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Olen naimisissa, minulla on kaksi lasta ja asun Itä-Helsingissä.

Lue lisää >>


Fatim Diarra, 32
Kaupunginvaltuutettu, yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija

Koska eduskunta tarvitsee asennetta

Lahjoita Fatimin kampanjaan!

Olen helsinkiläinen Musta nainen isolla m-kirjaimella. Minulle on koko elämäni tehty selväksi se, että olen erinäköinen kun muut suomalaiset. Taistelen tasa-arvoisemman yhteiskunnan ja paremman koulutuksen puolesta joka päivä.

Lue lisää >>


Pekka Haavisto, 61
Kansanedustaja, Vihreiden puheenjohtaja

Ajatus edellä

Lahjoita Pekan kampanjaan!

Näissä vaaleissa päätetään, miten Suomi torjuu ilmastonmuutosta, kuinka paljon investoimme koulutukseen ja miten tehokkaimmin puolustamme tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Jokainen ääni lasketaan.

Lue lisää >>


Atte Harjanne, 34
Tutkija, diplomi-insinööri

Ilmaston ehdokas. Tieteen puolustaja.

Lahjoita Aten kampanjaan!

34-vuotias diplomi-insinööri, tutkija ja kaupunginvaltuutettu Siltasaaresta. Tutkin työkseni ilmastonmuutoksen vaikutuksia yhteiskuntaan, ja ilmastonmuutoksen ja lajikadon jarruttaminen tutkittuun tietoon nojaten on tärkein tavoitteeni politiikassa.

Lue lisää >>


Kaisa Hernberg, 42
Yrittäjä, kaupunginvaltuutettu

Maailman pelastaminen on loistava bisnes

Lahjoita Kaisan kampanjaan!

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on tärkeintä politiikassa. Haluan estää maailman lämpötilan nousun yli kriisirajan. Haluan myös kääntää tasa-arvon kehityssuunnan takaisin eteenpäin ja tehdä tulevaisuuteen katsovaa elinkeinopolitiikkaa.

Lue lisää >>


Mari Holopainen, 38
Kauppatieteiden väitöskirjatutkija, kaupunginvaltuutettu

Rohkeita tekoja. Reilumpaa politiikkaa.

Lahjoita Marin kampanjaan!

Olen kokenut kaupunginvaltuutettu, kauppatieteiden väitöskirjatutkija Aalto-yliopistossa, feministi ja äiti. Ajan rohkeita tekoja puhtaiden järvien ja ilmaston puolesta, reilumpaa kaivoslakia ja kekseliästä taloutta. Lapset, nuoret ja ikäihmiset ansaitsevat parempaa politiikkaa.

Lue lisää >>


Timo Huhtamäki, 34
Markkinapaikkajohtaja, Master of Business Administration

Liberaali talouden tuntija

Lahjoita Timon kampanjaan!

Olen 34-vuotias MBA, talousvihreä ja faaraokoiran omistaja. Työskentelen Tori.fi:n markkinapaikkajohtajana. Työuraani ja osaamistani leimaa talouden, digitalisaation, viennin ja kiertotalouden osaaminen. Suvaitsevainen ja eteenpäin katsova, arvoliberaali Suomi on visioni.

Lue lisää >>


Kati Juva, 61
Dosentti, erikoislääkäri

Ääni niille joiden oma ääni ei kanna

Lahjoita Katin kampanjaan!

Olen 61-vuotias neurologian erikoislääkäri ja dosentti. Olen töissä HUS Psykiatriakeskuksessa ja perehtynyt muistisairauksiin. Olen kaupunginvaltuutettu ja sote-lautakunnan jäsen sekä Nobelinpalkinnon saaneen ICAN:n koordinaattori. Minulla on kaksi Etiopiasta adoptoitua lasta.

Lue lisää >>


Emma Kari, 35
Kansanedustaja, filosofian maisteri

Metsät. Lapset. Tulevaisuus.

Lahjoita Emman kampanjaan!

Olen periksiantamaton luonnonsuojelija, inhimillisyyteen uskova feministi ja kahden lapsen äiti. Neljän vuoden ajan olen eduskunnassa puolustanut metsiä, kouluja ja päiväkoteja sekä kaikkien yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia. Haluan jatkaa tätä työtä.

Lue lisää >>


Otso Kivekäs, 39
Chief Digital Officer, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Ihmisen ja ilmaston puolesta

Lahjoita Otson kampanjaan!

Olen 39-vuotias kolmen lapsen isä Vallilasta, työkseni Chief Digital Officer ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Minulle politiikan ydinkysymys on ilmastonmuutos. Meidän täytyy asettaa ilmastonmuutoksen torjunta kaiken politiikan keskiöön.

Lue lisää >>


Kasper Kivistö, 30
Liikenneopettaja, translakiasiantuntija

Tasa-arvon kivijalka

Lahjoita Kasperin kampanjaan!

Olen helsinkiläinen liikenneopettaja ja tasa-arvoasiantuntija, jota ajaa lasten ja nuorten hyvinvointi, resurssien parantaminen mielenterveyspalveluissa ja koulutuksessa, sekä translain uudistaminen. Yhdenvertaisuutta parantamalla luomme tulevaisuutta.

Lue lisää >>


Mikko Leisti (sit.), 52
Yrittäjä, kaupunkikulttuurivaikuttaja

Hyvät asiat eivät tapahdu, ne tehdään

Lahjoita Mikon kampanjaan!

Uudet kestävät tulovirrat ovat ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edellytys. Luova talous, palvelualat, taide ja kulttuuri ovat tässä keskeisessä roolissa ja niiden kasvuun ja kehittämiseen tulee yhdessä panostaa. Yrittäjyydessä on voimaa.

Lue lisää >>


Maria Ohisalo, 34
Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija

Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät

Lahjoita Marian kampanjaan!

Olen yhteiskuntatieteiden tohtori, vihreiden varapuheenjohtaja ja köyhyystutkija. Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Tule mukaani tekemään politiikkaa, joka katsoo eteenpäin ja luo uskoa tulevaan.

Lue lisää >>


Bicca Olin, 20
Opiskelijajärjestön puheenjohtaja, samhällsdebattör

Setien aika on ohi – glöm gubbarna

Lahjoita Biccan kampanjaan!

Olen opiskelijajärjestön puheenjohtaja, joka rupesi 12-vuotiaana pelastamaan maailmaa. Teen töitä yhdenvertaisuuden edistämisen, ratkaisukeskeisen koulutuspolitiikan ja syrjäytymisen ehkäisyn puolesta. Ehdolla, koska setien aika on ohi.

Lue lisää >>


Amanda Pasanen, 24
Vihreiden nuorten puheenjohtaja, kandidat i naturvetenskaper

Tekoja ympäristön puolesta / För miljön

Lahjoita Amandan kampanjaan!

Olen Vihreiden nuorten puheenjohtaja ja maisterivaiheen kestävyystieteiden opiskelija. Haluan muuttaa yhteiskuntamme kestävälle pohjalle torjumalla ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä sekä edistää yhdenvertaisempaa maailmaa.

Lue lisää >>


Noora Shingler, 38
Journalist, mielipidevaikuttaja

Think. Act. Repeat.

Lahjoita Nooran kampanjaan!

Olen terveys-, ekologisuus- ja eettisyysteemoihin perehtynyt toimittaja, tietokirjailija ja mielipidevaikuttaja. Työskentelin Yleisradion ensimmäisenä ympäristökoordinaattorina. Minut tunnetaan Kuningaskuluttaja-ohjelmasta ja perustamastani Kemikaalicocktail-mediasta.

Lue lisää >>


Oula Silvennoinen, 48
Dosentti, akatemiatutkija

Oikeita päätöksiä voi tehdä vain oikean tiedon pohjalta

Lahjoita Oulan kampanjaan!

Olen ammatiltani historiantutkija, ja kahden lapsen isä Itä-Helsingistä. Työskentelen akatemiatutkijana Helsingin yliopistossa ja olen useiden järjestöjen hallitusjäsen. Virkistyksen lähteeni löydän Helsingin yleisistä saunoista ja merimelonnasta.

Lue lisää >>


Sameli Sivonen, 27
Vihreiden nuorten puheenjohtaja, arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija

Ilmasto, feminismi, koulutus

Lahjoita Samelin kampanjaan!

Vihreiden nuorten puheenjohtaja ja Helsingin varavaltuutettu. Arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija. Pyöräilevä feministi ja kalliolaistunut savolainen rakentamassa ilmastokestävää ja feminististä Suomea, joka panostaa maksuttomaan koulutukseen.

Lue lisää >>


Johanna Sydänmaa, 48
Liikunnan ja terveystiedon opettaja, kaupunginvaltuutettu

Opetuksen, lasten ja yksinhuoltajien ääni

Lahjoita Johannan kampanjaan!

Olen kaupunginvaltuutettu, liikunnanopettaja, opinto-ohjauksen opiskelija ja 7-vuotiaan pojan yksinhuoltaja. Kansanedustajana edistäisin tasa-arvoista koulutusta, nuorten syrjäytymisen ehkäisyä, lapsiperheköyhyyden poistamista sekä liikunnan ja kulttuurin tukemista hyvinvointia lisäävinä tekijöinä.

Lue lisää >>


Reetta Vanhanen, 28
Lääkäri, kaupunginvaltuutettu

Terveys kuuluu kaikille

Lahjoita Reetan kampanjaan!

Olen 28-vuotias lääkäri ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Työskentelen terveysasemalla ja keväällä väittelen lääketieteen tohtoriksi. Haen eduskuntaan tehdäkseni työtä ihmisten hyvinvoinnin ja paremman terveydenhuollon puolesta.

Lue lisää >>


Ozan Yanar, 31
Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

Maan muuttaja

Lahjoita Ozanin kampanjaan!

Olen tasa-arvotaistelija, talousosaaja ja Vihreiden kansanedustaja Helsingistä. Teen pitkää päivää yhdenvertaisen ja koulutukseen panostavan Suomen puolesta. Taloustiedettä opiskelleena haluan etsiä keinoja, joilla luodaan inhimillistä ja ympäristön kannalta kestävää kasvua.

Lue lisää >>


 

Close Comments