Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021 – yhdessä teemme vihreistä Helsingin suurimman puolueen myös kuntavaaleissa!

Kuntavaaleissa valitaan Helsingin kaupunginvaltuustoon yhteensä 85 valtuutettua. Tällä valtuustokaudella vihreiden valtuustoryhmä on vaikutusvaltainen ja valtuuston toiseksi suurin poliittinen ryhmä 21 valtuutetulla – seuraavissa kuntavaaleissa tavoitteenamme on olla Helsingin suurin puolue!

Vihreät on saanut aikaan paljon parannuksia kohti ilmastoystävällisempää, tasa-arvoisempaa ja hauskempaa Helsinkiä. Saavutuksiamme voit kurkata täältä.

Mihin vaikutat kuntavaaleissa äänestämällä?

Kaupunginvaltuusto on tärkeä päätöksentekoelin: kunnissa tehdään suomalaisten arkeen kaikkein suorimmin vaikuttavat päätökset.

Kunnissa ratkaistaan, millä tavoin lähivuosina ratkotaan ilmastonmuutosta, suojellaan luontoa, kehitetään terveydenhuoltoa, varhaiskasvatusta, ikäihmisten palveluita, peruskoulutusta ja liikunta- ja kulttuuripalveluita.

Kuka saa äänestää?

Kuntavaaleissa äänioikeus on muita vaaleja laajempi: äänestää saavat kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset sekä EU-maiden, Norjan ja Islannin kansalaiset, joiden kotikunta on ollut Suomessa 51 päivää ennen vaalia.

 

Jäikö sinulle kysyttävää? Ole yhteydessä Helsingin Vihreiden vaalipäällikköön Emma Mikkilään: emma.mikkila@vihreat.fi, 045 125 2541.