Vihreä kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra on jättänyt valtuustoaloitteen Rajasaaren kehittämiseksi. Aloitteessa esitetään, että Helsinki alkaa kilpailun avulla etsimään Rajasaareen sopivaa merellistä virkistystä ja Helsingin merellistä strategiaa tukevaa toimintaa kesäkuukausiksi, jolloin Rajasaarelle ei ole käyttöä veneiden talvisäilytyspaikkana.

“Rajasaari sijaitsee hyvien yhteyksien varrella alueella, jossa on paljon merellisiä virkistysmahdollisuuksia. Saaressa on tällä hetkellä koirapuisto ja veneiden talvisäilytyspaikka, mutta kesäaikaan siellä ei ole koirapuiston lisäksi muita toimintoja,” Diarra kertoo.

Kesällä Rajasaaressa voisi hyvän sijaintinsa vuoksi järjestää kevyitä tapahtumia tai palveluita. Tämä olisi myös Helsingin merellisen strategian mukaista merellisten virkistysmahdollisuuksien ja palveluiden tarjoamista ja lisäisi helsinkiläisten mahdollisuuksia käyttää uusia alueita monipuoliseen virkistykseen.

“Saareen sopisi esimerkiksi kahvila-, ravintola-, tapahtuma- tai merellisen liikkumisen ja ulkoilun palveluita,” Diarra pohtii.

Lisätietoja:
Fatim Diarra
fatim.diarra@vihreat.fi
puh. 050 591 0299