Helsinkiin on viime vuosina rantautunut riemastuttava ruokarekkakulttuuri. Koronakeväänä yhä useampi ravintola otti renkaat alle ja meni sinne, missä me kaupunkilaiset olimme. Ulos synttyi monia ulkoilmaravintoloiden keskittymiä.

Ruokarekat eivät toimi ilman sähköä, jota ne tarvitsevat muun muassa kylmälaitteitaan varten. Valitettavasti monessa paikassa sähköä ei ole valmiiksi helposti saatavilla. Tämä on johtanut siihen, että rekkojen ympäristössä iloisen puheen, naurun ja lokkien äänten sijaan on kuulunut lähinnä aggregaattien hyrskytys. Aggregaatit ovat myös tuottaneet pienhiukkaspäästöjä.

Tein tänään valtuustoaloitteen, jossa esitän että kaupunki selvittää, millä keinoin se voisi mahdollistaa sen, että ruokarekat voisivat ottaa sähköä kaupungin sähköverkosta. Samalla kaupungin pitää huolehtia, että ruokarekkojen synnyttämät roskat voidaan kierrättää järkevästi.

Minä rakastan kaupunkia, ruokaa ja ravintoloita, sekä alati kehittyvää kaupunkikulttuuria – toivottavasti pian ilman hyrskytystä.

Rakkaudesta ruokaan, riemuun ja kaupunkiin.

Fatim Diarra
Kaupunginvaltuutettu, Vihreiden varapuheenjohtaja