Vihreät nostivat kannatuksensa 10,5 prosenttiin HOK-Elannon edustajiston vaaleissa. Edustajistoon valittiin yhteensä kuusi vihreää edustajaa, joista neljä Helsingistä ja kaksi Uudeltamaalta. Vihreistä eniten ääniä keräsivät Helsingissä Outi Alanko-Kahiluoto ja Samuli Laurikainen ja Uudellamaalla Pinja Nieminen ja Sini Alén.  

“Hienoa, että vastuullinen, saavutettava ja ilmastoystävällinen osuuskauppa saa ihmisiltä tukea! Ilmastopäästöistämme suuri osa muodostuu ruoasta, liikkumisesta ja kulutuksesta. Ruokavalinnoilla ja tavarahankinnoilla on iso rooli, ja HOK-Elanto voi osaltaan auttaa ratkaisemaan ilmastokriisiä”, sanoo Outi Alanko-Kahiluoto.

HOK-Elannon vaalit pidettiin 26.3.–6.4.2020. Vihreillä oli vaaleissa kaksi keskenään vaaliliitossa olevaa listaa, ja kampanjassa korostettiin kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, saavutettavuutta, esteettömyyttä sekä avoimuutta uudelle. HOK-Elannon edustajiston vaaleissa valittiin Suomen suurimman osuuskaupan ylin päättävä elin.

”Ryhmämme on toiminut laajasti kestävän kehityksen ja vastuullisen yritystoiminnan puolesta asiakasomistajien ja työntekijöiden etua unohtamatta. Meitä ovat puhututtaneet yhtä lailla tuotevalikoimat ja kauppojen hintatasot kuin energiatehokkuuden kehittäminen, ruokahävikin pienentäminen, eläintuotannon eettisyys, pelikoneiden sijoittelu, työntekijöiden edut ja sosiaalinen työllistäminen. Jatkamme ensi kaudella samalla aktiivisella linjalla” toteaa Pinja Nieminen edustajistoryhmän työn jatkamisesta.

Vihreiltä HOK-Elannon edustajistoon valituiksi tulivat:

Helsinki
Outi Alanko-Kahiluoto
Samuli Laurikainen
Irina Krohn
Topi Kairenius
Mikko Kiesiläinen (varalla)
Johanna Nuorteva (varalla)
Elena Gorschkow (varalla)
Sari Näre (varalla)

Uusimaa
Pinja Nieminen / Espoo
Sini Alén / Vantaa
Sari Pesu / Kerava (varalla)
Sirpa Hertell / Espoo (varalla)

Lisätietoja:
Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtaja Oskari Sundström, puh. 045 124 2818
Helsingin Vihreiden vaalipäällikkö Emma Mikkilä, puh. 045 125 2541