Helsingin Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi on nimetty historiantutkija Oula Silvennoinen. Erityisesti äärioikeistoa tutkinut Silvennoinen täydentää vihreiden monipuolista ehdokaslistaa tiede- ja koulutuspolitiikan puolustajana.

–Asetun ehdolle ajaakseni demokratian itsepuolustusta, auttaakseni kääntämään suomalaisen tiede- ja koulutuspolitiikan jälleen tulevaisuutta rakentavalle tielle, ja tehdäkseni työtä meidän aikaamme leimaavien ympäristöongelmien, ilmaston- ja elinympäristömme muutosten hillitsemiseksi. Ellemme me kansalaiset näitä asioita ratkaise, kukaan ei sitä tee meidän puolestamme, Silvennoinen sanoo.
Silvennoinen työskentelee akatemiatutkijana ja puolustaa tiedettä ja tieteellistä ajattelua. Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Silvennoinen päätti asettua koettuaan, että oma ammatillinen toiminta ja työ kansalaisjärjestöissä eivät enää riitä paremman yhteiskunnan rakentamiseksi.

–Yhteiskunnan suuntaan on yritettävä vaikuttaa muutenkin, hän toteaa.
Erityisen huolestuneena Silvennoinen on seurannut vihapuheen lisääntymistä sosiaalisessa mediassa.

–Lainsäädännön tarjoamat mahdollisuudet vihapuheen, painostamisen ja häirinnän kitkemiseksi on käytettävä, ja tarvittaessa säädettävä uutta lakia tehokkaampien toimien pohjaksi, Silvennoinen linjaa.
Silvennoinen on tiede- ja koulutuspolitiikan tilan ja vihapuheen leviämisen lisäksi huolestunut ilmaston ja ympäristön tulevaisuudesta.

–Meidän on kyettävä löytämään ratkaisuja mittakaavaltaan maailmanlaajuisiin ilmasto- ja ympäristöongelmiin. Ongelmien alle ei kannata musertua, vaan ryhtyä töihin niiden ratkaisemiseksi, hän sanoo.

–Koulutuksen ja tieteen kunnianpalautus on Vihreiden keskeinen tavoite. On hienoa, että saamme tiedemaailmasta ehdokkaaksi akatemiatutkija Oula Silvennoisen, joka on myös aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Silvennoisen jälkeen vielä yksi Helsingin Vihreiden ehdokas julkistetaan maaliskuussa.


Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127
Toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa, puh. 040 754 3313