Helsingin Vihreän valtuustoryhmän koko kasvaa yhdellä valtuutetulla, kun Jarmo Nieminen siirtyy Vihreän valtuustoryhmän jäseneksi Kokoomuksen valtuustoryhmästä kaupunginvaltuuston kokouksessa keskiviikkona 9.9. Vihreällä valtuustoryhmällä on tämän jälkeen 18 kaupunginvaltuutettua Helsingissä.
Nieminen on ammatiltaan ympäristöyrittäjä, luontokirjailija, saaristo-opas ja sotahistorian tutkija. Lisäksi hän toimii Helsingin luonnonsuojeluyhdistys HELSYn puheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on yleisesikuntaupseeri. Upseeriuran jälkeen Nieminen on keskittynyt Helsingin saariston ja kaupunkiluonnon suojeluun ja luonnon monimuotoisuuden edistämishankkeisiin. Politiikassa hän on paneutunut erityisesti ympäristö- ja energiakysymyksiin, kaavoituspolitiikkaan sekä yleisten töiden lautakunnan puheenjohtajana kaupunki-infrastruktuurin rakentamiseen ja kunnossapitoon. Hän on korostanut vihreitä arvoja ja puolustanut Helsingin metsiä esimerkiksi uuden yleiskaavaprosessin aikana. Niemisen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto -kirja valittiin vuoden 2014 luontokirjaksi.
”Vihreiden arvojen puolustajien rivit tiivistyvät Helsingissä. On hienoa saada perinteistä luonnonsuojelua korostava valtuutettu mukaan joukkoomme. Entistä suurempana ryhmänä meidän on helppo puolustaa luontoarvoja ja ekologista kaupunkirakennetta esimerkiksi syksyn tärkeässä yleiskaavakäsittelyssä”, sanoo Otso Kivekäs, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja.
”Helsingin luonnon puolustaminen on ollut aina sydäntäni lähellä. Kiitän Vihreitä hyväksyessään minut riveihinsä jatkamaan tätä työtä”, sanoo Jarmo Nieminen.
Lisätietoja:
Otso Kivekäs, Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja puh. 044 333 6338
Jarmo Nieminen, kaupunginvaltuutettu puh. 045 656 7542