Tiedote 21.1.2010
Helsingin vihreät kaupunginvaltuutetut ovat tyrmistyneitä siitä, että kokoomus ja demarit päättivät ajaa romaniperheiden pienet lapset vanhempineen ulos pakkaseen. Valtuusto käsitteli tänään kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistön tekemää välikysymystä romanien kohtelusta ja tyrmäsi vihreiden esityksen, että hätämajoitusta jatkettaisiin edes kevääseen asti.
– Kaupungin johto haluaa, että romaneiden tilanne tehdään niin tukalaksi, että he lähtevät pois maasta. Onko kuitenkaan mitään niin epähumaania, kuin ajaa vauvat ja vanhukset ulos pakkaseen, Helistö kysyy.
Vihreät olisivat halunneet palauttaa välikysymysasian valmisteluun niin, että romaneille olisi ainakin järjestetty mahdollisuus välttämättömiin terveyspalveluihin ja pääsy saniteettitiloihin – ja että kaupunki olisi lopettanut romanien painostamisen pois maasta. Ennen valtuuston kokouksen alkua kuitenkin selvisi, ettei kokoomus eivätkä myöskään demarit tulisi kannattamaan edes sellaista esitystä, jossa hätämajoitusta olisi jatkettu ainakin kylmien säiden ajan.
– Pidän kaupungin toimia romanikerjäläiskysymyksessä järkyttävimpänä asiana mihin olen tässä kaupungissa törmännyt, toteaa valtuutettu Emma Kari, joka kävi tapaamassa tammikuun loppuun asti toimivassa hätämajoituksessa asuvia perheitä.
– Pienen lapsen äitinä en voi mitenkään hyväksyä enkä ymmärtää, että lapsia kohdellaan Suomessa tällä lailla. Kokoomuksen kovat arvot eivät tulleet meille yllätyksenä, mutta onko tällainen heitteillejättö todellakin demareiden mielestä oikein, Emma Kari ihmettelee.
Lisätietoja:
Kimmo Helistö, puh. 050 536 9027
Emma Kari, puh. 044 300 6801