Viikon valtuutettu

Alviina Alametsä

Alviina Alametsä (s. 1992), on kaupunginvaltuutettu ja brexitin myötä myös Suomen kolmas europarlamentaarikko Vuosaaresta.

”Olen vuosaarelainen kaupunginvaltuutettu ja Euroopan parlamentin jäsen. Toimin EU:n ulkoasiainvaliokunnan varsinaisena jäsenenä, varajäsenenä kehitysvaliokunnassa, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnassa, EU:n liikenne- ja matkailuvaliokunnassa sekä EU:n mielenterveyskoalitiossa. Mielenterveyskysymyksiä olen edistänyt myös aiemmassa työssäni Terapiatakuu-kansalaisaloitteen kautta, ja valtuustossa ajamalla esimerkiksi avointa mielenterveysklinikkaa, joka on nyt perustettu Myllypuroon.

Harrastan luonnossa liikkumista, avantouintia, vaeltamista ja kaikenlaista ajanviettoa ystävien kanssa. Olen vähän politiikkanörtti, ja rakastan lukea ja kuunnella podcasteja. Joskus otan myös siveltimet käteen, ja harrastan akryylimaalausta.

Unelmieni Helsingissä luonto ja ihmiset kukoistavat. Politiikassa minulle on tärkeintä viedä eteenpäin ihmisten hyviä ideoita, tutkittua tietoa ja vihreitä arvoja. Lähdin mukaan politiikkaan, koska halusin edistää yhdenvertaisuutta ja ympäristön etua. Halusin, että Helsinki tekee osansa ja enemmän ilmastokriisin ratkaisemiseksi, ja että Helsinki panostaa kaikkien hyvinvointiin. Halusin, että kaikkien ääni kuuluu, ja ihmiset ovat yhdenvertaisia. Näitä arvoja edistän sekä MEPinä että kaupunginvaltuutettuna.”

Alviinan omat sivut >>