Vihreys näkyy kaupungin budjetissa

Puolueet pääsivät tänään sopuun Helsingin budjetista vuodelle 2013.

– Vihreät saivat tavoitteensa erittäin hyvin läpi. Päivähoitoon, homekoulujen korjaamiseen, pyöräilyyn ja lastensuojeluun saatiin lisättyä rahaa vihreiden tavoitteiden mukaisesti, kiittää vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri. Lisäksi terveyskeskusmaksu poistettiin, kuten oli jo aiemmin sovittu.

Budjetissa on nyt lisätty päivähoitoon 8 miljoonaa euroa. Sitovaksi tavoitteeksi saatiin lisäksi ryhmien kokojen pienentäminen. Rakennusten korjaamiseen ja ylläpitoon lisättiin 14,5 miljoonaa euroa. Liikenteessä panostetaan entistä enemmän kestäviin liikennemuotoihin. Pyöräilyn edistämiseen lisättiin yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa. Asukaspysäköintimaksu nousi 120 euroon.

– Pyöräverkon kehittäminen ja pyöräilyn helpottaminen eivät vaadi valtavia taloudellisia satsauksia ja on ilahduttavaa huomata, että eri puolueista ja kaupungin virastoista löytyy halua pyöräilyn edistämiseen entistä tarmokkaammin, Ylikahri toteaa.

Budjettineuvotteluissa ei tehty lisäyksiä joukkoliikenteeseen, koska jo pohjaesityksessä oli suuret panostukset joukkoliikenneinvestointeihin ja palvelutasoon.

Lisätietoja:
Ville Ylikahri, 041 516 5671

Close Comments