Vihreät: Vartiosaaren luonto turvattava, osayleiskaava on palautettava valmisteluun

 

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää tänä yönä Vartiosaaren osayleiskaavasta. Helsingin Vihreät ei kannata esitettyä osayleiskaavaa, sillä saaren luonto-, virkistys- ja kulttuuriarvot ovat kiistattomat. Vihreät ei hyväksy ainutlaatuisen saaren rakentamista asunnoiksi, vaan vaativat kaavan palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.  

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Emma Kari huomauttaa, että juuri aiemmin samassa kokouksessa hyväksytty yleiskaava mahdollistaa riittävästi asuntoja muualle Helsinkiin edullisemmin ja järkevämpien kulkuyhteyksien äärelle.

“Olemme juuri hyväksyneet yleiskaavan, jolla me saamme Helsinkiin kipeästi kaivattuja koteja sadoille tuhansille ihmisille. Tätä saarta ei tarvitse rakentaa. Se ei ole nykyisten eikä tulevien helsinkiläisten etu, vaan se on lyhytnäköistä ja turhaa”, Kari linjaa.

Vihreät esittivät jo aiemmin kaupunginhallituksessa, että rakentamisen sijaan saaren luonto turvataan ja virkistyskäyttöä parannetaan. Esitys kaatui äänin 9-6.

Rakentamisen sijaan Vihreät haluaa edelleen tehdä saaren upeaan luontoon pääsyä helpommaksi. Vihreät on sen kannalla, että osayleiskaavaehdotus palautetaan valmisteluun siten, että kaava valmistellaan viher- ja virkistysalueena sekä houkuttelevana matkailukohteena.

Saari pitäisi avata kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön kävely- ja pyöräsillalla.Kari muistuttaa, millainen menestys Vallisaaren lauttayhteyden avaaminen oli viime kesänä:

”Vallisaaren avautuminen avasi ihmisten silmät ihan erilaiselle Helsingille. Yhtäkkiä ihmiset tulevat tänne kaukaa  ja jonottavat tuntitolkulla lautalle vain päästäkseen kävelemään saaressa,  jossa on kaunista metsää ja jossa historia hengittää. Tämä saari on tullut nopeasti osaksi helsinkiläisten tarinaa ja mielenmaisemaa. Vartiosaari on samanlainen ainutlaatuinen osa Helsingin metsäistä saaristoa kuin Vallisaari”, Kari huomauttaa.

Lisätietoja: Emma Kari, puh. puh. 044 300 6801

Close Comments