Toimittaja ja tietokirjailija Noora Shingler vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä

Kemikaalicocktail-blogistaan tunnettu toimittaja ja tietokirjailija Noora Shingler, 38, lähtee vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä.

Shingler haluaa ehdokkuudellaan taistella ilmastonmuutosta vastaan. Toimittajana ja bloggaajana työskennellessään Shingler on kannustanut suomalaisia ekologiseen, eettiseen ja kestävään elämäntapaan. Siirtymä epäkohtia esiintuovasta toimittajasta politiikan pariin tuntui luontevalta askeleelta.

–Lähden ehdolle, koska haluan taistella ilmastonmuutoksen hidastumisen puolesta ja olla luomassa meille kaikille terveempää arkea. Haluaisin myös nähdä Suomessa tehtävän politiikkaa, jossa kunnioitetaan toisia yli puoluerajojen, Shingler kertoo.

Teemoista Shingler nostaa esiin erityisesti mikromuovit, jotka ovat hänen mielestään jääneet politiikassa paitsioon.

–Jokainen suomalainen käyttää päivittäin tuotteita, joista puolet sisältää muovikemikaaleja. Muovi on tietyissä paikoissa korvaamaton, mutta kosmetiikka ei ole se paikka, hän sanoo.

Vihreät oli Shinglerille luonnollinen puoluevalinta.

–Koen vihreiden ajatusmaailman lähimpänä omaani, puoluevalinta on minulle itsestäänselvyys. Ilmastonmuutoksen hidastaminen on ihmiskunnan isoin ja tärkein haaste, jonka onnistuminen vaikuttaa kaikkeen, Shingler toteaa.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127
Toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa, puh. 040 754 3313

Close Comments