Tiedotteet

Toimittaja ja tietokirjailija Noora Shingler vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä

Kemikaalicocktail-blogistaan tunnettu toimittaja ja tietokirjailija Noora Shingler, 38, lähtee vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä.

Shingler haluaa ehdokkuudellaan taistella ilmastonmuutosta vastaan. Toimittajana ja bloggaajana työskennellessään Shingler on kannustanut suomalaisia ekologiseen, eettiseen ja kestävään elämäntapaan. Siirtymä epäkohtia esiintuovasta toimittajasta politiikan pariin tuntui luontevalta askeleelta.

–Lähden ehdolle, koska haluan taistella ilmastonmuutoksen hidastumisen puolesta ja olla luomassa meille kaikille terveempää arkea. Haluaisin myös nähdä Suomessa tehtävän politiikkaa, jossa kunnioitetaan toisia yli puoluerajojen, Shingler kertoo.

Teemoista Shingler nostaa esiin erityisesti mikromuovit, jotka ovat hänen mielestään jääneet politiikassa paitsioon.

–Jokainen suomalainen käyttää päivittäin tuotteita, joista puolet sisältää muovikemikaaleja. Muovi on tietyissä paikoissa korvaamaton, mutta kosmetiikka ei ole se paikka, hän sanoo.

Vihreät oli Shinglerille luonnollinen puoluevalinta.

–Koen vihreiden ajatusmaailman lähimpänä omaani, puoluevalinta on minulle itsestäänselvyys. Ilmastonmuutoksen hidastaminen on ihmiskunnan isoin ja tärkein haaste, jonka onnistuminen vaikuttaa kaikkeen, Shingler toteaa.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127
Toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa, puh. 040 754 3313

Amanda Pasasesta kaupunkiympäristölautakunnan jäsen ja Anni Sinnemäestä kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

Helsingin Vihreä valtuustoryhmä valitsi valitsi tänään kokouksessaan uusia luottamushenkilöitä. Kaupunkiympäristölautakunnan jäseneksi valittiin varavaltuutettu Amanda Pasanen ja kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi apulaispormestari Anni Sinnemäki.

–On todella hienoa päästä kehittämään tulevaisuuteen katsovaa ja ilmastokestävää Helsinkiä. Yksi Helsingin suurimmista haasteista on mahdollistaa kestävä kaupunkikehitys, joka vastaa kaupungin kasvuun tinkimättä luonnonsuojelusta, Pasanen kertoo.

24-vuotias ensimmäisen kauden varavaltuutettu Pasanen työskentelee Vihreiden nuorten puheenjohtajana ja opiskelee kestävyystieteitä. Hän on ollut aiemmin kaupunkiympäristölautakunnan varajäsen ja on myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n hallituksen jäsen. Pasanen on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Valtuustoryhmä valitsi lisäksi kokouksessaan kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäen.

Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenen paikka vapautui Kaisa Hernbergin luovuttua tehtävästä aloitettuaan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana aiemmin tänä vuonna. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan tehtävää hoiti aiemmin Otso Kivekäs, joka luopui tehtävästä siirryttyään tammikuussa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Lisätietoja:
Kaisa Hernberg, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, puh. 040 562 3242
Anna Hyödynmaa, Vihreän valtuustoryhmän sihteeri, puh. 040 754 3313

Helsingin Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Kaisa Hernberg ja kasvatus- ja koulutuslautakuntaan Ozan Yanar

Helsingin Vihreä valtuustoryhmä valitsi valitsi tänään kokouksessaan uusia luottamushenkilöitä. Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ja Helsingin kaupunginhallituksen jäseneksi valittiin kaupunginvaltuutettu Kaisa Hernberg.

–Vaalikevät on mielenkiintoinen ja haastava paikka hypätä Helsingin toiseksi suurimman valtuustoryhmän johtoon. Lähtötilanne on todella hyvä. Tällä valtuustokaudella on saatu eteenpäin lukuisia Vihreiden tärkeitä tavoitteita, kuten kaupungin päästövähennysohjelma, varhaiskasvatuksen ja sosiaalityön palkankorotukset, 5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus, uusia ratikkalinjoja, rautatieaseman alikulku ja lisää rahaa nuorten mielenterveyspalveluihin, toteaa Hernberg.

42-vuotias ensimmäisen kauden valtuutettu Hernberg työskentelee yrittäjänä ilmasto- ja energiapolitiikan parissa. Hän on myös kaupunkiympäristölautakunnan ja Helenin hallituksen jäsen sekä Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja. Hernberg on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

– Haluan valtuustoryhmän puheenjohtajana edistää ja tukea Vihreiden hyvää työtä entistä ilmastoystävällisemmän, yhdenvertaisemman, toimivamman, hauskemman ja kukoistavamman Helsingin eteen. Meillä on erinomainen, osaava valtuustoryhmä, jonka johtaminen on ilo ja kunnia.

Vihreä valtuustoryhmä valitsi kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenen paikalle Ozan Yanarin.

Ryhmäpuheenjohtajan, kaupunginhallituksen jäsenen ja kasvatus- ja koulutulautakunnan jäsenen paikat vapautuivat Otso Kivekkään luovuttua tehtävistä tultuaan valituksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Kivekäs siirtyy tehtävään tänään, kun valtuusto valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa.

Lisätietoja:
Kaisa Hernberg, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, puh. 040 562 3242
Anna Hyödynmaa, Vihreän valtuustoryhmän sihteeri, puh. 040 754 3313

Hanna Hannuksesta Helsingin Vihreiden puheenjohtaja

Ylhäällä vasemmalta: Ville Sinnemäki, Suvi Pulkkinen, Katja Reinikka, Dolf Assman.
Alhaalla vasemmalta: Outi Lindqvist, Maritta Hypen, Hanna Hannus, Eveliina Laakso, Leena Brandt, Milo Toivonen.

Helsingin Vihreät valitsi syyskokouksessaan 13.12.2018 Hanna Hannuksen puheenjohtamaan yhdistystä vuonna 2019.

–Helsingin Vihreiden toiminnan keskipisteenä ensi vuonna ovat eduskuntavaalit ja eurovaalit, mahdollisesti myös maakuntavaalit. Minulla on suuri palo tehdä ensi keväästä kaikkien aikojen kampanjakevät. Vihreän vaalivoiton saamiseksi tarvitaan hyvää henkeä, järjestelmällisiä vaalivalmisteluja ja ihmisten innostamista. Vihreillä on kaikki mahdollisuudet tehdä Helsingissä upea vaalivoitto, Hannus linjaa.

Hannus on 30-vuotias humanisti Harjusta. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon avustajana. Vuonna 2018 Hannus on puheenjohtanut Kallion seudun Vihreitä. Helsingin Vihreissä hän on toiminut myös kaupunkiympäristön toimialaryhmässä, Anni Sinnemäen katukampanjakoordinaattorina kuntavaaleissa 2017 ja presidentinvaaleissa Pekka Haaviston kampanjassa.

–Politiikan teemoista minulle läheisimpiä ovat koulutus- ja kulttuuripolitiikka, kaupunkisuunnittelu, ilmastopolitiikka, eriarvoisuuden torjuminen, perustulo ja intersektionaalinen feminismi. On todella suuri ilo lähteä luotsaamaan Vihreitä Helsingissä kohti tärkeää vaalivuotta. Vihreälle politiikalle on nyt suuri tarve. Ilmastotekoja tarvitaan nyt. Koulutukseen ja köyhyyden torjuntaan on panostettava kunnianhimoisesti, kertoo Hannus.

Hallituksen jäseniksi valittiin 14 ehdokkaan joukosta Dolf Assman, Leena Brandt, Maritta Hypen, Eveliina Laakso, Outi Lindqvist, Suvi Pulkkinen, Katja Reinikka, Ville Sinnemäki ja Milo Toivonen.

Lisätietoja:
Hanna Hannus, puh. 050 3072127
Anna Hyödynmaa, Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja, puh. 040 7543313

Helsingin Vihreät nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Kuvassa vasemmalta: Johanna Sydänmaa, Bicca Olin, Otso Kivekäs.

Helsingin Vihreät nimesi syyskokouksessaan 13.12.2018 neljä uutta ehdokasta huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin.

–Tänään valitut ehdokkaat vahvistavat monipuolista ehdokaslistaamme jonka avulla tulemme tavoittelemaan nousua Helsingin suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa, sanoo Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.

Nimettävien joukossa on Helsingin kaupunginvaltuuston tuleva puheenjohtaja Otso Kivekäs, 39, joka on johtanut vihreää valtuustoryhmää viimeiset 3,5 vuotta. –Seuraavan eduskunnan täytyy asettaa ilmastonmuutoksen torjunta politiikan keskiöön, ja on meidän Vihreiden tehtävä varmistaa että näin tapahtuu. Tähän työhön haluan antaa panokseni, linjaa Kivekäs.

20-vuotias opiskelijajärjestö Finlands Svenska Skolungdomsförbundetin puheenjohtaja Bicca Olin lähtee ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaaksi. –Ensi kevään eduskuntavaaleissa luodaan suunta tulevaisuuden Suomelle. Näitä päätöksiä pitää olla tekemässä eri taustoista tulevien ihmisten, myös niiden jotka elävät näiden päätösten kanssa pitkään. Tämän takia olen ehdolla, Olin kertoo.

Kokouksessa nimettiin ehdokkaaksi myös kaupungivaltuutettu ja lehtori Johanna Sydänmaa, 47. –Koulutuksen, kasvatuksen terveyden sekä hyvinvoinnin edistäminen on ensisijainen tavoitteeni päätöksenteossa ja erityisesti lasten ja nuorten asiat ovat sydämelläni, toteaa Sydänmaa.

Helsingin Vihreät on nimennyt nyt yhteensä 18 ehdokasta. Aiemmin tänä vuonna nimettyjä helsinkiläisiä vihreitä ehdokkaita ovat Outi Alanko-Kahiluoto, Fatim Diarra, Atte Harjanne, Kaisa Hernberg, Mari Holopainen, Kati Juva, Emma Kari, Kasper Kivistö, Maria Ohisalo, Amanda Pasanen, Sameli Sivonen, Reetta Vanhanen ja Ozan Yanar. Yhteensä ehdokkaita nimetään 22.

13.12. nimetyt ehdokkaat:

Chief Digital Officer, kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs
Opiskelijajärjestö Finlands Svenska Skolungdomsförbundetin puheenjohtaja Bicca Olin
Liikunnan ja terveystiedon lehtori, kaupunginvaltuutettu Johanna Sydänmaa

Yksi 13.12. nimetyistä ehdokkaista julkistaa ehdokkuutensa myöhemmin.

Lisätietoja:
Sami Halme, puheenjohtaja, puh. 0400 420799
Anna Hyödynmaa, Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja, puh. 040 7543313

Vihreät esittää Otso Kivekästä Helsingin kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi

Helsingin vihreä valtuustoryhmä esittää kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi Otso Kivekästä. Valtuusto valitsee uuden puheenjohtajan vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019. Kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Tuuli Kousa jättää tehtävän tammikuussa 2019.

Kivekäs on 39-vuotias toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana viimeiset 3,5 vuotta. Aiemmin hän on puheenjohtanut muun muassa HKL:n johtokuntaa sekä Helsingin kaupunginhallituksen it-jaostoa. Työkseen Kivekäs toimii Chief Digital Officerina.

–Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna pian kuusi vuotta. Sinä aikana Helsingissä on edetty pitkin askelin kohti viihtyisämpää ja asukkaat paremmin huomioivaa kaupunkia, jossa ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta torjutaan tosissaan. Olemme päättäneet muun muassa Hanasaaren hiilivoimalan sulkemisesta, kaupunkibulevardeista pikaratikoineen, Hämeentien joukkoliikennekadusta ja kaikkien lasten oikeudesta varhaiskasvatukseen. Tulevan vuoden tärkeimmät päätökset ovat Helsingin kunnianhimoisen päästövähennysohjelman hyväksyminen ja johtamisjärjestelmän päivitys valtuustokauden puolivälissä, Kivekäs sanoo.

–Kaupunginvaltuusto käyttää Helsingissä ylintä päätösvaltaa ja sen johtaminen on erittäin merkittävä tehtävä. Olen kiitollinen vihreän valtuustoryhmän osoittamasta luottamuksesta, Kivekäs toteaa.

Kivekäs aloittaa tehtävässään vuoden 2019 tammikuussa. Valtuusto valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019.

Lisätietoja:
Otso Kivekäs, puh. 044 333 6338

Hae vaalitoimitsijaksi kevään 2019 vaaleihin

Haluatko vaalitoimitsijaksi? Asutko Helsingissä ja olet äänioikeutettu?

Etsimme jäseniä Helsingin vaalipiirin vaalilautakuntiin ja -toimikuntiin eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin keväälle 2019.

Vaalitoimitsemisesta maksetaan palkkioita tehtävänkuvasta riippuen.

Innostuitko? Hae vaalitoimitsijaksi täyttämällä lomake.

Luethan lomakkeen infokentän huolellisesti, sillä siinä on tärkeitä lisätietoja vaalitoimitsijan tehtävänkuvaan liittyen.

Otso Kivekäs: Helsingin on nopeutettava katutöitä

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs vaatii, että kaupunki ottaa käyttöön kaikki keinot katutöiden nopeuttamiseksi.

“Mechelininkadun vuosien työmaa osoittaa, että katutöiden nopeuttamista ei ole mietitty tarpeeksi. Seuraaviin remontteihin ryhdyttäessä on asukkaille ja erityisesti joukkoliikenteelle aiheutuvan haitan vähentämisen oltava tärkein kehityskohde,” Kivekäs sanoo.

Erityisesti Kivekäs vaatii, että Sörnäisten Kurvin työmaata nopeutetaan. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan ratikkaliikenne Kurvissa katkaistaisiin 10 kuukaudeksi. Ilman palvelua jäisi Kalliossa, Vallilassa ja Hermannissa kahdeksan ratikkapysäkkiä, joilta tehdään yhteensä 30 000 matkaa päivässä.

Kivekkään mukaan keinoja nopeuttaa työmaita tunnetaan. Hän nostaa esiin erityisesti nopeuden painottamisen kilpailutuskriteereissä ja tietomallipohjaisen rakentamisen.

“Jos kilpailutuksessa saa lisäpisteitä nopeudesta, niin urakoijat kyllä etsivät siihen keinot. Voittanut tarjous saattaa olla vähän kalliimpi, mutta kaupunkilaisille koituva haitta on merkittävästi pienempi,” Kivekäs kuvaa.

Hän myös kehottaa välttämään kaupungin oman rakennuspalvelun käyttöä: “Valitettavasti Stara ei tällä hetkellä kykene sellaiseen ketteryyteen, jota isojen urakoiden nopeuttamiseen tarvitaan.”

Kivekäs ehdottaa Kurvin työmaan otamista kokeilukohteeksi, jossa nopeuttamiselle annetaan ertyistä painoa.

Lisätietoja:

Otso Kivekäs
044-3336338
otso.kivekas@vihreat.fi

Kivekkään esitys laajemmin: http://otsokivekas.fi/2018/09/katutyomaita-taytyy-nopeuttaa/

Helsingin Vihreät nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Kuvassa ylhäältä vasemmalta: Fatim Diarra, Atte Harjanne, Kaisa Hernberg, Mari Holopainen; Alhaalta vasemmalta: Kati Juva, Kasper Kivistö, Amanda Pasanen, Reetta Vanhanen, Ozan Yanar

Helsingin Vihreät nimesi 19.9. lisää ehdokkaita huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin.

Ehdokasjoukko koostuu monesta eri väestö- ja ikäryhmästä, sekä kokeneista konkareista että ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla olevista. “Vihreiden kannatus on tällä hetkellä korkeampi kuin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja, ja näillä ehdokkailla voimme tavoitella vaalivoittoa”, sanoo Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.

Nimettyjen joukossa on vahva edustus Helsingin vihreitä valtuutettuja. Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanen haluaa jokaisen ihmisen äänen kuuluviin päätöksenteossa. “Olen ehdolla eduskuntaan tehdäkseni työtä ihmisten hyvinvoinnin ja toimivan terveydenhuollon puolesta.”

Ilmastonmuutos korostuu monen ehdokkaan tavoitteissa. “Ilmastonmuutoksen torjunta on kohtalonkysymys ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta, mutta myös suomalaisten yritysten kilpailukyvyn kannalta. Haluan tehdä vihreää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa, mutta myös elinkeinopolitiikkaa”, toteaa ehdokkaaksi nimetty Kaisa Hernberg.

Myös kasvatuksen ja koulutuksen teemat nousevat esiin Helsingin vihreiden ehdokkaiden teemoissa. “Päämääräni on, että tämä maa panostaa ennen kaikkea uusiin ideoihin ja osaamiseen varhaiskasvatuksesta lähtien. Hyvät päätökset tuntevat ihmisten arkea, eivätkä ole ostettavissa”, korostaa Mari Holopainen.

Vihreistä kansanedustajista ehdokkaaksi nimettiin Ozan Yanar. “Tämän maan suunta on käännettävä. Tulevan eduskunnan on katsottava eteenpäin. Politiikan keskiössä tulee olla oikeudenmukainen talouspolitiikka, maailman paras koulu ja tasa-arvo”, Yanar summaa.

Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Kasper Kivistö painottaa teemoissaan ihmisoikeuksia. “Tulevalla kaudella päätetään esimerkiksi translain tulevaisuudesta, joten on välttämätöntä saada asianomaiset mukaan päätöksentekoon.”

Helsingin Vihreät on nyt nimennyt yhteensä 14 eduskuntavaaliehdokasta. Kesäkuussa ehdokkaiksi nimettiin Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen. Yhteensä ehdokkaita nimetään 22.

19.9. nimetyt ehdokkaat:

asiantuntija, opiskelija, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra
tutkija, diplomi-insinööri kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne
yrittäjä, kaupunginvaltuutettu Kaisa Hernberg
tutkija, kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen
dosentti, erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Kati Juva
liikenneopettaja, yhdenvertaisuuskouluttaja, Trasek ry:n varapuheenjohtaja Kasper Kivistö
luonnontieteiden kandidaatti, varavaltuutettu Amanda Pasanen
lääkäri, kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanen
kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Sami Halme, puh. 0400 420 799
Toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa, puh. 040 754 3313