Tiedotteet

Hanna Hannuksesta Helsingin Vihreiden puheenjohtaja

Ylhäällä vasemmalta: Ville Sinnemäki, Suvi Pulkkinen, Katja Reinikka, Dolf Assman.
Alhaalla vasemmalta: Outi Lindqvist, Maritta Hypen, Hanna Hannus, Eveliina Laakso, Leena Brandt, Milo Toivonen.

Helsingin Vihreät valitsi syyskokouksessaan 13.12.2018 Hanna Hannuksen puheenjohtamaan yhdistystä vuonna 2019.

–Helsingin Vihreiden toiminnan keskipisteenä ensi vuonna ovat eduskuntavaalit ja eurovaalit, mahdollisesti myös maakuntavaalit. Minulla on suuri palo tehdä ensi keväästä kaikkien aikojen kampanjakevät. Vihreän vaalivoiton saamiseksi tarvitaan hyvää henkeä, järjestelmällisiä vaalivalmisteluja ja ihmisten innostamista. Vihreillä on kaikki mahdollisuudet tehdä Helsingissä upea vaalivoitto, Hannus linjaa.

Hannus on 30-vuotias humanisti Harjusta. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon avustajana. Vuonna 2018 Hannus on puheenjohtanut Kallion seudun Vihreitä. Helsingin Vihreissä hän on toiminut myös kaupunkiympäristön toimialaryhmässä, Anni Sinnemäen katukampanjakoordinaattorina kuntavaaleissa 2017 ja presidentinvaaleissa Pekka Haaviston kampanjassa.

–Politiikan teemoista minulle läheisimpiä ovat koulutus- ja kulttuuripolitiikka, kaupunkisuunnittelu, ilmastopolitiikka, eriarvoisuuden torjuminen, perustulo ja intersektionaalinen feminismi. On todella suuri ilo lähteä luotsaamaan Vihreitä Helsingissä kohti tärkeää vaalivuotta. Vihreälle politiikalle on nyt suuri tarve. Ilmastotekoja tarvitaan nyt. Koulutukseen ja köyhyyden torjuntaan on panostettava kunnianhimoisesti, kertoo Hannus.

Hallituksen jäseniksi valittiin 14 ehdokkaan joukosta Dolf Assman, Leena Brandt, Maritta Hypen, Eveliina Laakso, Outi Lindqvist, Suvi Pulkkinen, Katja Reinikka, Ville Sinnemäki ja Milo Toivonen.

Lisätietoja:
Hanna Hannus, puh. 050 3072127
Anna Hyödynmaa, Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja, puh. 040 7543313

Helsingin Vihreät nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Kuvassa vasemmalta: Johanna Sydänmaa, Bicca Olin, Otso Kivekäs.

Helsingin Vihreät nimesi syyskokouksessaan 13.12.2018 neljä uutta ehdokasta huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin.

–Tänään valitut ehdokkaat vahvistavat monipuolista ehdokaslistaamme jonka avulla tulemme tavoittelemaan nousua Helsingin suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa, sanoo Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.

Nimettävien joukossa on Helsingin kaupunginvaltuuston tuleva puheenjohtaja Otso Kivekäs, 39, joka on johtanut vihreää valtuustoryhmää viimeiset 3,5 vuotta. –Seuraavan eduskunnan täytyy asettaa ilmastonmuutoksen torjunta politiikan keskiöön, ja on meidän Vihreiden tehtävä varmistaa että näin tapahtuu. Tähän työhön haluan antaa panokseni, linjaa Kivekäs.

20-vuotias opiskelijajärjestö Finlands Svenska Skolungdomsförbundetin puheenjohtaja Bicca Olin lähtee ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaaksi. –Ensi kevään eduskuntavaaleissa luodaan suunta tulevaisuuden Suomelle. Näitä päätöksiä pitää olla tekemässä eri taustoista tulevien ihmisten, myös niiden jotka elävät näiden päätösten kanssa pitkään. Tämän takia olen ehdolla, Olin kertoo.

Kokouksessa nimettiin ehdokkaaksi myös kaupungivaltuutettu ja lehtori Johanna Sydänmaa, 47. –Koulutuksen, kasvatuksen terveyden sekä hyvinvoinnin edistäminen on ensisijainen tavoitteeni päätöksenteossa ja erityisesti lasten ja nuorten asiat ovat sydämelläni, toteaa Sydänmaa.

Helsingin Vihreät on nimennyt nyt yhteensä 18 ehdokasta. Aiemmin tänä vuonna nimettyjä helsinkiläisiä vihreitä ehdokkaita ovat Outi Alanko-Kahiluoto, Fatim Diarra, Atte Harjanne, Kaisa Hernberg, Mari Holopainen, Kati Juva, Emma Kari, Kasper Kivistö, Maria Ohisalo, Amanda Pasanen, Sameli Sivonen, Reetta Vanhanen ja Ozan Yanar. Yhteensä ehdokkaita nimetään 22.

13.12. nimetyt ehdokkaat:

Chief Digital Officer, kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs
Opiskelijajärjestö Finlands Svenska Skolungdomsförbundetin puheenjohtaja Bicca Olin
Liikunnan ja terveystiedon lehtori, kaupunginvaltuutettu Johanna Sydänmaa

Yksi 13.12. nimetyistä ehdokkaista julkistaa ehdokkuutensa myöhemmin.

Lisätietoja:
Sami Halme, puheenjohtaja, puh. 0400 420799
Anna Hyödynmaa, Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja, puh. 040 7543313

Vihreät esittää Otso Kivekästä Helsingin kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi

Helsingin vihreä valtuustoryhmä esittää kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi Otso Kivekästä. Valtuusto valitsee uuden puheenjohtajan vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019. Kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Tuuli Kousa jättää tehtävän tammikuussa 2019.

Kivekäs on 39-vuotias toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana viimeiset 3,5 vuotta. Aiemmin hän on puheenjohtanut muun muassa HKL:n johtokuntaa sekä Helsingin kaupunginhallituksen it-jaostoa. Työkseen Kivekäs toimii Chief Digital Officerina.

–Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna pian kuusi vuotta. Sinä aikana Helsingissä on edetty pitkin askelin kohti viihtyisämpää ja asukkaat paremmin huomioivaa kaupunkia, jossa ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta torjutaan tosissaan. Olemme päättäneet muun muassa Hanasaaren hiilivoimalan sulkemisesta, kaupunkibulevardeista pikaratikoineen, Hämeentien joukkoliikennekadusta ja kaikkien lasten oikeudesta varhaiskasvatukseen. Tulevan vuoden tärkeimmät päätökset ovat Helsingin kunnianhimoisen päästövähennysohjelman hyväksyminen ja johtamisjärjestelmän päivitys valtuustokauden puolivälissä, Kivekäs sanoo.

–Kaupunginvaltuusto käyttää Helsingissä ylintä päätösvaltaa ja sen johtaminen on erittäin merkittävä tehtävä. Olen kiitollinen vihreän valtuustoryhmän osoittamasta luottamuksesta, Kivekäs toteaa.

Kivekäs aloittaa tehtävässään vuoden 2019 tammikuussa. Valtuusto valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019.

Lisätietoja:
Otso Kivekäs, puh. 044 333 6338

Hae vaalitoimitsijaksi kevään 2019 vaaleihin

Haluatko vaalitoimitsijaksi? Asutko Helsingissä ja olet äänioikeutettu?

Etsimme jäseniä Helsingin vaalipiirin vaalilautakuntiin ja -toimikuntiin eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin keväälle 2019.

Vaalitoimitsemisesta maksetaan palkkioita tehtävänkuvasta riippuen.

Innostuitko? Hae vaalitoimitsijaksi täyttämällä lomake.

Luethan lomakkeen infokentän huolellisesti, sillä siinä on tärkeitä lisätietoja vaalitoimitsijan tehtävänkuvaan liittyen.

Otso Kivekäs: Helsingin on nopeutettava katutöitä

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs vaatii, että kaupunki ottaa käyttöön kaikki keinot katutöiden nopeuttamiseksi.

“Mechelininkadun vuosien työmaa osoittaa, että katutöiden nopeuttamista ei ole mietitty tarpeeksi. Seuraaviin remontteihin ryhdyttäessä on asukkaille ja erityisesti joukkoliikenteelle aiheutuvan haitan vähentämisen oltava tärkein kehityskohde,” Kivekäs sanoo.

Erityisesti Kivekäs vaatii, että Sörnäisten Kurvin työmaata nopeutetaan. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan ratikkaliikenne Kurvissa katkaistaisiin 10 kuukaudeksi. Ilman palvelua jäisi Kalliossa, Vallilassa ja Hermannissa kahdeksan ratikkapysäkkiä, joilta tehdään yhteensä 30 000 matkaa päivässä.

Kivekkään mukaan keinoja nopeuttaa työmaita tunnetaan. Hän nostaa esiin erityisesti nopeuden painottamisen kilpailutuskriteereissä ja tietomallipohjaisen rakentamisen.

“Jos kilpailutuksessa saa lisäpisteitä nopeudesta, niin urakoijat kyllä etsivät siihen keinot. Voittanut tarjous saattaa olla vähän kalliimpi, mutta kaupunkilaisille koituva haitta on merkittävästi pienempi,” Kivekäs kuvaa.

Hän myös kehottaa välttämään kaupungin oman rakennuspalvelun käyttöä: “Valitettavasti Stara ei tällä hetkellä kykene sellaiseen ketteryyteen, jota isojen urakoiden nopeuttamiseen tarvitaan.”

Kivekäs ehdottaa Kurvin työmaan otamista kokeilukohteeksi, jossa nopeuttamiselle annetaan ertyistä painoa.

Lisätietoja:

Otso Kivekäs
044-3336338
otso.kivekas@vihreat.fi

Kivekkään esitys laajemmin: http://otsokivekas.fi/2018/09/katutyomaita-taytyy-nopeuttaa/

Helsingin Vihreät nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Kuvassa ylhäältä vasemmalta: Fatim Diarra, Atte Harjanne, Kaisa Hernberg, Mari Holopainen; Alhaalta vasemmalta: Kati Juva, Kasper Kivistö, Amanda Pasanen, Reetta Vanhanen, Ozan Yanar

Helsingin Vihreät nimesi 19.9. lisää ehdokkaita huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin.

Ehdokasjoukko koostuu monesta eri väestö- ja ikäryhmästä, sekä kokeneista konkareista että ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla olevista. “Vihreiden kannatus on tällä hetkellä korkeampi kuin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja, ja näillä ehdokkailla voimme tavoitella vaalivoittoa”, sanoo Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.

Nimettyjen joukossa on vahva edustus Helsingin vihreitä valtuutettuja. Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanen haluaa jokaisen ihmisen äänen kuuluviin päätöksenteossa. “Olen ehdolla eduskuntaan tehdäkseni työtä ihmisten hyvinvoinnin ja toimivan terveydenhuollon puolesta.”

Ilmastonmuutos korostuu monen ehdokkaan tavoitteissa. “Ilmastonmuutoksen torjunta on kohtalonkysymys ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta, mutta myös suomalaisten yritysten kilpailukyvyn kannalta. Haluan tehdä vihreää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa, mutta myös elinkeinopolitiikkaa”, toteaa ehdokkaaksi nimetty Kaisa Hernberg.

Myös kasvatuksen ja koulutuksen teemat nousevat esiin Helsingin vihreiden ehdokkaiden teemoissa. “Päämääräni on, että tämä maa panostaa ennen kaikkea uusiin ideoihin ja osaamiseen varhaiskasvatuksesta lähtien. Hyvät päätökset tuntevat ihmisten arkea, eivätkä ole ostettavissa”, korostaa Mari Holopainen.

Vihreistä kansanedustajista ehdokkaaksi nimettiin Ozan Yanar. “Tämän maan suunta on käännettävä. Tulevan eduskunnan on katsottava eteenpäin. Politiikan keskiössä tulee olla oikeudenmukainen talouspolitiikka, maailman paras koulu ja tasa-arvo”, Yanar summaa.

Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Kasper Kivistö painottaa teemoissaan ihmisoikeuksia. “Tulevalla kaudella päätetään esimerkiksi translain tulevaisuudesta, joten on välttämätöntä saada asianomaiset mukaan päätöksentekoon.”

Helsingin Vihreät on nyt nimennyt yhteensä 14 eduskuntavaaliehdokasta. Kesäkuussa ehdokkaiksi nimettiin Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen. Yhteensä ehdokkaita nimetään 22.

19.9. nimetyt ehdokkaat:

asiantuntija, opiskelija, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra
tutkija, diplomi-insinööri kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne
yrittäjä, kaupunginvaltuutettu Kaisa Hernberg
tutkija, kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen
dosentti, erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Kati Juva
liikenneopettaja, yhdenvertaisuuskouluttaja, Trasek ry:n varapuheenjohtaja Kasper Kivistö
luonnontieteiden kandidaatti, varavaltuutettu Amanda Pasanen
lääkäri, kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanen
kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Sami Halme, puh. 0400 420 799
Toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa, puh. 040 754 3313

Kalle Könkkölä 1950–2018

 

Vihreän politiikan tienraivaaja ja ihmisoikeuksien vankkumaton puolustaja Kalle Könkkölä menehtyi 68-vuotiaana 11.9.2018. Helsingin Vihreät ja vihreä valtuustoryhmä kunnioittavat Kallen muistoa.

“Kalle on edelleen esikuva, hän mursi niin monia ennakkoluuloja ja esteitä, että hänestä pitäisi aivan kaikkien ottaa mallia. Kalle muistutti aina, että yhteiskunnassamme on ihmisiä, jotka elävät koko elämänsä köyhyydessä, ihmisiä, joille ei työmarkkinoilla ole nykyään paikkaa, vaikka pitäisi, hän oli vammaisten ihmisten ihmisoikeuksien suuri sanansaattaja. Yksi suuri on nyt poissa ja kaipaamme häntä jo nyt. Voimme kunnioittaa Kallen muistoa jatkamalla työtä yhdenvertaisen ja esteettömän maailman puolesta”, sanoo vihreiden kaupunginvaltuutettu ja puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

Helsinkiläinen Könkkölä oli arvostettu poliitikko ja kansalaisvaikuttaja. Hän oli mukana perustamassa Vihreää liittoa ja oli toinen puolueen ensimmäisistä kansanedustajista sekä  puolueen historian ensimmäinen puheenjohtaja. Helsingin kaupunginvaltuustossa Könkkölä vaikutti kaksi vuosikymmentä vuosina 1985–2004.

“Kalle oli lämmin, sinnikäs ja viisas esikuva. Teimme Kallen kanssa paljon yhteistyötä esimerkiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan esteettömyyden eteen, ja nyt useampiin tiloihin onkin esteetön kulku. Kalle sanoi aina, että ei riitä, että pyörätuolilla pääsee virastoihin, pitää päästä myös bileisiin. Epäkohtia on paljon, ja Kalle on eri paikoissa korjannut niitä tehokkaammin kuin ehkä yksikään tuntemani vaikuttaja. Kaikilla pitää olla vapaus liikkua ja elää. Meitä kaikkia tarvitaan jatkamaan Kallen työtä”, muistuttaa kaupunginvaltuutettu Alviina Alametsä.

Kynnys ry:n toiminnanjohtajana työskennelleen Könkkölän viime vuosien tärkeimpiä asioita oli hänen perustamansa Abilis-säätiö, jotka tukee kehitysmaiden vammaisten ihmisten osallisuutta ja toimeentuloa. Säätiölle Kalle Könkkölä toivoi myös mahdollisia muistamisia.

Uusia työntekijöitä Helsingin Vihreiden toimistolla

Kuvassa Helsingin Vihreiden vaalityöntekijä Pekka Rautio ja toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa.

Helsingin Vihreiden toiminnanjohtajana aloitti torstaina 23.8. Anna Hyödynmaa. Toiminnanjohtajana Hyödynmaa vastaa piirijärjestön hallinnosta ja viestinnästä sekä toimii vihreän valtuustoryhmän sihteerinä.

”On hienoa päästä työskentelemään Helsingin Vihreissä yhteiskunnallisesti merkittävien ja tärkeänä pitämieni teemojen kuten tasa-arvon puolustamisen ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisen parissa. Odotan innoissani tulevaa syksyä ja vaalikevättä”, Hyödynmaa kertoo.

Hyödynmaa on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteri. Aikaisemmin hän on toiminut viestinnän tehtävissä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa ja Helsingin kaupungin asunnoilla sekä ollut aktiivisesti mukana opiskelijajärjestötoiminnassa.

Elokuun alussa Helsingin Vihreiden toimistolla on aloittanut myös vaalityöntekijä Pekka Rautio.

”Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja jo elokuun aikana olen tavannut tekijöitä täynnä energiaa. Upeaa päästä tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa, kertoo Rautio innostuneena.

Helsingin Vihreiden järjestökoordinaattorina ja vaalipäällikkönä jatkaa Emma Mikkilä.

Lisätietoja:

Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme
puh. 0400 420 799
sami.halme(at)vihreat.fi

Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja Anna Hyödynmaa
puh. 040 754 3313
anna.hyodynmaa(at)vihreat.fi

Helsingin Vihreiden vaalityöntekijä Pekka Rautio
pekka.rautio(at)vihreat.fi

Helsingin Vihreät hakee toiminnanjohtajaa

Helsingin Vihreät hakee

TOIMINNANJOHTAJAA

Olemme Helsingin toiseksi suurin puolue ja Vihreiden suurin piiriyhdistys. Haemme viestinnästä kiinnostunutta toiminnanjohtajaa ja Vihreän valtuustoryhmän sihteeriä. Työsuhde on vakituinen ja alkaa elo-syyskuun vaihteessa tai sopimuksen mukaan. Työn pääasiallinen suorituspaikka on Vihreiden puoluetoimisto Punavuoressa.

Toiminnanjohtaja vastaa järjestön yleisestä toiminnasta ja taloudesta sekä toimiston henkilöstö- ja taloushallintotehtävistä. Työhön kuuluu monipuolisesti erilaisia viestinnän tehtäviä, erityisesti ulkoisen viestinnän suunnittelua, toteuttamista ja kehittämistä. Vuosina 2018-2019 tehtäviin sisältyy eduskunta-, euro- sekä mahdollisesti järjestettävien maakuntavaalien valmistelua ja viestintää yhdessä vaalipäällikön kanssa.

Helsingin vihreän valtuustoryhmän poliittisen sihteerin tehtäviin kuuluu viestinnän suunnittelua, toteuttamista ja kehittämistä, Vihreän kaupunginvaltuustoryhmän ja kaupunginhallitusryhmän asioiden valmistelua sekä vihreiden luottamushenkilöiden avustamista.

Strateginen ote, hyvät organisointitaidot, monipuolinen viestintäosaaminen sekä hyvä politiikan ja median ymmärrys ovat tehtävän kannalta oleellisia taitoja. Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla kykyä ja intoa sosiaalisen median kanavien sekä visuaalisen viestinnän kehittämiseen.

Emme vaadi tätä kaikkea, mutta arvostamme:

 • -Vihreitä arvoja
 • -Soveltuvaa koulutusta
 • -Kokemusta järjestötoiminnasta ja näkemystä vaikuttavasta poliittisesta viestinnästä
 • -Organisointikykyä sekä oma-aloitteista ja järjestelmällistä työotetta
 • -Hyviä suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja
 • -Digitaalisten kanavien, kuvallisen kerronnan ja sosiaalisen median hyvää hallintaa ja intoa viestinnän kehittämiseen
 • -Kokemusta kampanjoinnista
 • -Paineensietokykyä, priorisointitaitoja ja joustavaa otetta

Lisäksi eduksi katsotaan kuvankäsittelyyn, taittoon ja videoiden tuottamiseen liittyvä osaaminen, hyvä visuaalinen silmä sekä ruotsin ja englannin kielen taito.

Tarjoamme sinulle:

 • -Mielenkiintoisen, haastavan ja monipuolisen työn, jolla on laajaa yhteiskunnallista merkitystä
 • -Näköalapaikan Helsingin päätöksentekoon
 • -Mahdollisuuden vaikuttaa oman työn sisältöön ja työskentelytapoihin
 • -Innostavan työympäristön ja mukavat työkaverit

Tehtävä on kokoaikainen, työaika on 37,5 tuntia viikossa. Työtehtäviä on säännöllisesti myös iltaisin ja satunnaisesti viikonloppuisin. Palkka määräytyy Vihreä liitto rp:n palkkataulukon mukaisesti (vaatimustaso 5, peruspalkka 3108,68 euroa).

PDF-muotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään lähettämään pe 3.8. klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen hevi-rekry@vihreat.fi, otsikoi viestisi “toiminnanjohtaja”. Haastattelut pyritään järjestämään viikoilla 32-33.

Lisätietoja antavat:

Maaria Parry, Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja,
puh. 040 754 3313 (soittoajat 9.-13.7. ja 30.-31.7.)

Otso Kivekäs, Helsingin Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja,
puh. 044 333 6338 (soittoajat 25.6.-2.7. ja 30.7.-3.8.)

Sami Halme, Helsingin Vihreiden puheenjohtaja,
puh.0400 420 799

Ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat nimetty!

Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen

 

 

Helsingin Vihreät nimesi tänään ensimmäiset neljä ehdokasta huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen.

Kansanedustaja ja filosofian tohtori Outi Alanko-Kahiluoto lähtee tavoittelemaan neljättä kautta eduskunnassa. Kuluvana vaalikautena Alanko-Kahiluoto on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja tehnyt aktiivisesti töitä ihmisten palveluja heikentävän sote-uudistuksen kaatamiseksi. ”Olen erittäin motivoitunut ja sitoutunut jatkamaan työtäni Vihreiden tavoitteiden edistämiseksi. Eriarvoisuuden vähentäminen ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ovat aikamme tärkeimmät tehtävät ja haluan olla mukana vihreässä eduskuntaryhmässä tekemässä työtä näiden tavoitteiden eteen”, Alanko-Kahiluoto kertoo.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Emma Kari haluaa myös jatkaa työtään tasa-arvon, köyhyyden vähentämisen ja ympäristön puolesta. “Viimeiset kolme vuotta kovalla ja epäoikeudenmukaiselle politiikalla on luotu juopia ihmisten välille. Meidän tehtävämme on kääntää tämän maan suunta. Me teemme sen puolustamalla tasa-arvoista koulutusta, torjumalla köyhyyttä ja luomalla kestävää kasvua ympäristön ehdoilla. Näiden asioiden puolesta työskentelyä halua jatkaa eduskunnassa”, Kari toteaa. Emma Kari on myös kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja.

Nyt nimettyjen ehdokkaiden joukossa on myös Vihreiden varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo, yhteiskuntatieteiden tohtori, joka on tehnyt näkyvää työtä köyhyyden, asunnottomuuden ja leipäjonojen poistamiseksi niin politiikassa, tutkijana kuin nykytyössään edullisia vuokra-asuntoja tarjoavassa Y-Säätiössä. “Lähdin politiikkaan, koska hyvinvoivilla on jo etujensa ajajat, mutta esimerkiksi pienituloiset ja asunnottomat jäävät helposti pois politiikan agendoilta ja tavoitteista. Suomi tarvitsee muun muassa pitkän linjan eriarvoisuuden vastaisen ja köyhyyden poistamiseen tähtäävän strategian ja koti kuuluu kaikille”, Ohisalo toteaa.

Neljäs tänään nimetty ehdokas on Vihreiden nuorten toinen puheenjohtaja Sameli Sivonen. Sivonen on 26-vuotias arkkitehtiopiskelija ja vihreiden varavaltuutettu. “Tulevissa vaaleissa meidän on aika taas panostaa tulevaisuuteen ja perua hallituksen nuoriin ja koulutukseen tekemät leikkaukset. Mulle Suomi on hyvinvointivaltio, joka uskoo ihmisiin ja luo mahdollisuuksia esimerkiksi perustulon avulla”, Sivonen sanoo.

“Vihreiden tavoitteena on nousta eduskuntavaaleissa Helsingin suurimmaksi puolueeksi. Viimeaikaiset kannatuskyselyt osoittavat, että tähän on kaikki mahdollisuudet”, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.

Lisää vihreitä ehdokkaita nimetään elo-syyskuun vaihteessa. Oletko kiinnostunut eduskuntavaaliehdokkuudesta? Kerro siitä täällä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Sami Halme, puh. 0400 420 799

Toiminnanjohtaja Maaria Parry, puh. 040 754 3313