Tiedotteet

Kasvavan kaupungin on panostettava koulutukseen

”Positiivisen diskriminaation määräraha on tutkitusti toimiva työkalu koulujen tukemiseen ja sitä on vahvistettava. On hyvä, että mallia ollaan viemässä eteenpäin myös sosiaali- ja terveystoimialalle. Tämän vuoksi vihreä valtuustoryhmä tuleekin ehdottamaan positiivisen erityiskohtelun määrärahojen moninkertaistamista ensi syksyn budjettineuvotteluissa”, tiivisti vihreän valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Fatim Diarra tilinpäätösryhmäpuheessa.

Puheessa painotettiin koulutuksen lisäksi monipuolisten palveluiden turvaamista jokaiselle helsinkiläiselle, kansainvälisyyden lisäämistä, luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämistä ja luontopalveluiden turvaamista sekä ilmastonmuutoksen torjumista.

”Helsingin tavoitteena on hiilineutraaliuus 2035 mennessä. Mikäli me haluamme varmistaa, että saavutamme ilmastotavoitteet emme voi jättää yhtään kiveä kääntämättä.”

Lue koko puhe tästä linkistä.

Vihreiden johtotehtäviin iso joukko helsinkiläisiä

Vihreät valitsivat uudet henkilöt puolueen johtotehtäviin puoluekokouksessa Porissa 15.–16.6.2019. Puolueen puheenjohtajistossa helsinkiläisiä on kaksi: Maria Ohisalo ja Fatim Diarra. 

Puoluekokouksessa valittiin puolueen puheenjohtajisto, puoluesihteeri, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajisto sekä jäsenet ja varajäsenet. Vihreiden puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti helsinkiläinen sisäministeri, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo.

Lisäksi valittiin kolme varapuheenjohtajaa, joista Fatim Diarra on Helsingistä. Hän on kaupunginvaltuutettu ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija. Diarran lisäksi varapuheenjohtajistoon valittiin sodankyläläinen kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen ja Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Puoluesihteeriksi valittiin viiden ehdokkaan joukosta mikkeliläinen Veli Liikanen, joka on aiemmin ollut Vihreiden varapuheenjohtaja.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Silja Keränen ja valtuuskunnan varapuheenjohtajiksi Riina Lumme ja Timo Kilpiäinen.

Puoluehallituksen jäseniksi valittiin Helsingistä Julianna Kentala ja Markus Drake. Lisäksi Helsingistä valittiin puoluehallitukseen Hannu Tuominen valtakunnallisten yhdistysten mandaatilla ja Sameli Sivonen Vihreiden Nuorten mandaatilla.

Yhteensä puoluehallituksen kokoonpano on kahdeksan varsinaista jäsentä ja kahdeksan varajäsentä. Koko puoluehallituksen uusi kokoonpano löytyy osoitteesta https://www.vihreat.fi/puoluehallitus.

Puoluevaltuuskunnan uuteen kokoonpanoon valittiin Helsingistä kuusi varsinaista jäsentä ja seitsemän varajäsentä. Yhteensä valtuuskunnassa on puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä.

Helsingistä puoluevaltuuskuntaan valittiin:

Anna Koppanen (Suvi Pulkkinen)
Anni Heinälä (Milo Toivonen)
Milla Halme (Tommi Vilppula)
Veijo Åberg (Auni-Marja Vilavaara)
Ville Sinnemäki (Kati Juva)
Timo Huhtamäki (Aino Tuominen)
Olin* (Eekku Aromaa)

Puoluevaltuuskunnan koko kokoonpano kaudelle 2019–2021 löytyy osoitteesta https://www.vihreat.fi/puoluejohto/puoluevaltuuskunta.

Lisätietoja:
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 3072127

Vihreiden varapuheenjohtajaksi helsinkiläinen Fatim Diarra

Vihreät valitsi puoluekokouksessaan varapuheenjohtajiksi helsinkiläisen Fatim Diarran sekä Riikka Karppisen ja Jaakko Mustakallion.

32-vuotias Diarra on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, varakansanedustaja, järjestötoimija ja feministi. Hän työskentelee yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntijana kansainvälisessä yrityksessä ja on aiemmin tehnyt töitä EU-edunvalvonnan ja kansainvälisten asioiden asiantuntijana.

“Minut tekee myös aivan todella nöyräksi se, miten moni on minua tänä keväänä tukenut ja kannustanut hakemaan varapuheenjohtajaksi. Minä olen helsinkiläinen, mutta Vihreät eivät ole helsinkiläinen puolue. Me olemme koko Suomen puolue”, Diarra sanoo.

Lisätietoja:
Hanna Hannus, Helsingin Vihreiden puheenjohtaja, puh. 050 3072127

Vihreille helsinkiläinen puheenjohtaja Maria Ohisalo

Helsinkiläinen Maria Ohisalo valittiin Vihreiden puheenjohtajaksi Porin puoluekokouksessa 15.6.2019.

“Nyt on aika puolustaa hyvinvointivaltiota, jossa jokaisesta voi tulla mitä vain. On aika osoittaa, että politiikka on jokaisen asia ja että jokaista tarvitaan.”

Maria Ohisalo on 34-vuotias helsinkiläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja sisäministeri, kaupunginvaltuutettu ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Ohisalo on aiemmin toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana sekä puheenjohtanut Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNoa.

Ohisalo suuntaa katseena myös jo vuoden 2021 kuntavaaleihin.

“Haluan rakentaa puoluetta, jolla on kuntavaalien 2021 kovimmat ehdokaslistat, koska aktiivinen ja vaikuttava ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta tarvitsee toimia myös kaupunki- ja kuntatasoilla.“

Puoluekokouksessa valitaan lisäksi Vihreiden varapuheenjohtajat, puoluesihteeri sekä puoluehallitus ja puoluevaltuuskunta.

Lisätietoja:
Hanna Hannus, Helsingin Vihreiden puheenjohtaja, puh. 050 3072127

Vihreistä Helsingin suurin puolue europarlamenttivaaleissa

Vihreät nousi Helsingissä europarlamenttivaalien suurimmaksi puolueeksi 27,8 prosentin kannatuksella – Heidi Hautala ja Ville Niinistö olivat Helsingin ääniharavat.

Vihreät sai 27,8 prosentin kannatuksen Helsingissä europarlamenttivaaleissa 26.5.2019 ja lunasti Helsingin suurimman puolueen aseman. Vihreiden kannatus nousi Helsingissä 8,0 prosenttiyksikköä vuoden 2014 europarlamenttivaaleista.

–Tämä on upea vaalitulos! Haluan kiittää lämpimästi kaikkia vihreän vaalivoiton eteen töitä tehneitä. Vihreät ovat Helsingin suosituin puolue nyt jo toisissa vaaleissa tänä keväänä, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Valtakunnallisesti Vihreiden kannatus oli 16,0 prosenttia, jolla Vihreät sai Euroopan parlamenttiin kaksi edustajaa: Ville Niinistön ja Heidi Hautalan. Helsinkiläisistä ehdokkaista eniten ääniä sai Hautala sekä Alviina Alametsä, joka nousee euroedustajaksi, mikäli Iso-Britannian EU-ero toteutuu.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 3072127

Kaupunginhallitukseen uusia jäseniä

Kuvassa vasemmalta: Fatim Diarra, Ozan Yanar, Jasmin Hamid ja Mikko Kiesiläinen.

Helsingin Vihreä valtuustoryhmä valitsi valitsi tänään 22.5. kokouksessaan uusia luottamushenkilöitä. Kaupunginhallituksen jäseneksi valittiin valtuutettu Ozan Yanar ja lisäksi valittiin neljä varajäsentä.

–Olen valtavan innoissani valtuustoryhmämme luottamuksesta nimityksestä kaupunginhallitukseen. Tulen tekemään siellä kaikkeni jotta löydämme keinoja, joilla parannetaan helsinkiläisten arkea entisestään, Yanar sanoo.

–Helsingin on oltava edelläkävijä muun muassa koulutukseen panostamisessa, ihmisten arjen palveluihin satsaamisessa ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä.

Kaupunginhallituksen varajäseniksi valittiin valtuutettu Fatim Diarra ja varavaltuutetut Mikko Kiesiläinen ja Mikko Särelä. Valtuutettu Jasmin Hamid valittiin jatkamaan kaupunginhallituksen varajäsenenä.

Kaupunginhallituksen jäseninä jatkavat apulaispormestarit Anni Sinnemäki ja Sanna Vesikansa sekä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg.

Lisätietoja:
Ozan Yanar, puh. 044 275 8797
Anna Hyödynmaa, Vihreän valtuustoryhmän sihteeri, puh. 040 754 3313

Helsingin Vihreät esittää puolueen puheenjohtajaksi Maria Ohisaloa

Helsingin Vihreiden yleiskokous päätti torstaina 9.5.2019, että se esittää puolueen puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Maria Ohisaloa. Lisäksi päätettiin esityksistä puolueen varapuheenjohtajaksi, puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi sekä puoluesihteeriksi.

Puolueen puheenjohtajan tehtävään Helsingin Vihreät päätti esittää Maria Ohisaloa. 34-vuotias helsinkiläinen kansanedustaja, kuntapoliitikko ja yhteiskuntatieteiden tohtori on toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana neljä vuotta.

“Haluan tehdä Vihreistä koko Suomen puolueen, jolla on kuntapäättäjiä, kansanedustajia ja meppejä koko maasta. Haluan, että jokainen löytää puolueesta oman paikan vaikuttaa ja saa äänensä kuuluviin ja ideansa näkyviin”, Ohisalo sanoo.

Puolueen varapuheenjohtajaksi päätettiin esittää yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Fatim Diarraa.

“Me tarvitsemme puolueen johtoon ihmisiä, joita ei pelota pitää päätä kylmänä myös tiukoissa paikoissa ja varmistaa, että ne asiat, jotka meille Vihreille ovat niitä kaikista tärkeimpiä, myös sellaisina pysyvät”, Diarra sanoo.

Puoluesihteeriksi esityksen kokouksessa saivat Elena Gorschkow ja Kirsi Syväri. Gorschkow työskentelee Palvelualojen ammattiliitossa yhteiskuntasuhteiden vastaavana ja Syväri Vihreiden kampanjapäällikkönä.

“Tulevan puoluesihteerin pitää nostaa toimintamme tasoa vastaamaan kasvavaa kannatustamme, jossa Helsinki on aina ollut edelläkävijänä”, Gorschkow sanoo.

“Nyt viimeisimmän eduskuntavaalivoiton jäljiltä olemme suurempia kuin koskaan. Toiminnan päivittäminen seuraavaan mittaluokkaan on edessä ja tätä työtä tahdon tehdä. Uskon että minulla olisi siihen paljon annettavaa puoluesihteerinä”, Syväri toteaa.

Puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi kokous päätti esittää pitkään puoluehallituksessa ja puoluevaltuuskunnassa ollutta Pauliina Lehtistä ja Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuskunnan varajäsen Milo Toivosta.

“Olen iloinen, että näin moni osaava ja pätevä helsinkiläinen vihreä toimija tavoittelee paikkaa puolueen johdossa, aina puolueen puheenjohtajan tehtävää myöten. Tulevassa Vihreiden puoluekokouksessa Porissa pääsemme valitsemaan koko puolueen johdon, ja on hienoa että näihin tehtäviin on monia hyviä hakijoita”, toteaa Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi kokous ei tehnyt esitystä. Varapuheenjohtajaehdokkuudestaan aiemmin ilmoittanut Timo Huhtamäki ilmoitti yleiskokouksessa, ettei ole enää käytettävissä varapuheenjohtajan tehtävään.

Luottamustehtäviin valitaan henkilöt Vihreiden puoluekokouksessa 15.–16.6.2019 Porissa.

Lisätietoja:
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus, 050 307 2127

Valtuustoryhmälle uusi puheenjohtajisto

Kuvassa vasemmalta: Kaisa Hernberg, Reetta Vanhanen ja Fatim Diarra

Helsingin vihreälle valtuustoryhmälle valittiin uusi puheenjohtajisto ryhmäkokouksessa keskiviikkona 8.5.2019. Ryhmän puheenjohtajana jatkaa Kaisa Hernberg, 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Fatim Diarra ja 2. varapuheenjohtajaksi Reetta Vanhanen. Ryhmän puheenjohtajisto valittiin yhden vuoden mittaiselle kaudelle.

”Vihreä valtuustoryhmä on todella osaava, ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Tätä porukkaa on ilo johtaa yhdessä Fatimin ja Reetan kanssa kohti entistä parempaa Helsinkiä”, sanoo Hernberg.

”Tällä tiimillä on upeaa päästä tekemään politiikkaa Suomen suurimmassa kaupungissa”, jatkaa Diarra.

”On ilo jatkaa vihreän politiikan tekemistä rakkaassa Helsingissä tässä tehtävässä”, sanoo Vanhanen.

Lisäksi vihreä valtuustoryhmä valitsi Otso Kivekkään jatkamaan valtuuston puheenjohtajana valtuustokauden loppuun.

Lisätietoja:
valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg, 040 562 3242
1. varapuheenjohtaja Fatim Diarra, 044 288 5805
2. varapuheenjohtaja Reetta Vanhanen, 045 121 2216
valtuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs, 044 333 6338

Kohti maailman toimivinta, vihreää kaupunkia

”Helsingin budjetti määrittää, olemmeko osa ilmastokriisin ratkaisua vai pahennammeko sitä entisestään. Budjettipäätösten ilmastovaikutukset pitää arvioida. Helsinki ei voi tehdä merkittäviä rahallisia panostuksia, jotka edistävät ilmaston lämpenemistä”, tiivisti vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg ryhmäpuheessa vihreiden näkökulman vuoden 2020 talousarvioehdotuksen lähetekeskustelussa.

Puheessa painotettiin ilmaston lisäksi tiiviin ja toimivan kaupungin rakentamisen ja joukkoliikenneratkaisujen merkitystä, laadukasta varhaiskasvatusta ja opetusta, riittävää panostusta tasa-arvoisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin ja kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden eriarvoisuuden vähentämistä.

Lue koko puhe tästä linkistä.

Vihreistä Helsingin suurin puolue eduskuntavaaleissa

Vihreät nousi Helsingin suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa 23,6 prosentin kannatuksella. Helsingin vaalipiiristä nousee eduskuntaan kuusi kansanedustajaa: Pekka Haavisto, Maria Ohisalo, Mari Holopainen, Emma Kari, Outi Alanko-Kahiluoto ja Atte Harjanne.

”Vihreät saivat Helsingissä historiallisen suuren kannatuksen. Haluan kiittää helsinkiläisiä tästä upeasta luottamuksesta. Haluan kiittää lämpimästi myös jokaista mahtavaa ehdokastamme ja jokaista kampanjassa mukana ollutta. Yhdessä saimme nostettua ilmaston näkyvästi esille vaalien alla ja tehtyä kaikkien aikojen vaalituloksen”, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Helsingissä Vihreiden kannatus nousi 4,7 prosenttiyksikköä vuoden 2015 eduskuntavaaleista. Äänestysprosentti oli Helsingissä 77,4.

Helsingin vaalipiirissä Vihreitä äänesti 23,6 prosenttia äänestäneistä, mikä oikeuttaa kuuteen kansanedustajan paikkaan. Kansanedustajina jatkavat viime kaudelta puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto, Outi Alanko-Kahiluoto ja Emma Kari. Uutena eduskuntaan nousevat Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo sekä kaupunginvaltuutetut Mari Holopainen ja Atte Harjanne.

“Olen saanut uskomattoman paljon tukea tähän kampanjaan, suuri kiitos siitä! Selvästi ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta nähdään isosti aikamme polttavimpina kysymyksinä. Seuraavaksi nämä teemat on saatava keskeiseen rooliin tulevassa hallitusohjelmassa”, sanoo Maria Ohisalo.

“Osaamiseen on uskottava jälleen, eikä koulutusta tule nähdä kulueränä vaan sijoituksena. Elinkeinostrategiamme pitää päivittää luovat alat ja uudet teknologiat huomioiden, jotta Suomi voi olla suunnannäyttäjien joukossa. Kaivoslaki tulee muuttaa pikaisesti. Politiikan arvo mitataan siinä, millaista arkea se tuottaa”, toteaa Mari Holopainen.

”Ilmastovaalit on nyt käyty ja suunta on selvä. Uusi eduskunta ei voi himmailla vaan sen on torjuttava ilmastonmuutosta ja lajikatoa tosissaan”, painottaa Atte Harjanne.

Edellisen kauden kansanedustajista jatkokaudelle valittiin puheenjohtaja Pekka Haaviston lisäksi Outi Alanko-Kahiluoto ja Emma Kari.

”Valtava kiitos luottamuksesta. On kunnia päästä jatkamaan työtä ilmaston, koulutuksen ja tasa-arvon puolesta. On myös valtavan upeaa, että ennätyksellisen moni suomalainen tahtoi antaa äänensä vihreiden ympäristöä, yhdenvertaisuutta ja koulutusta puolustavalle linjalle”, iloitsee Emma Kari.

Outi Alanko-Kahiluoto haluaa kiittää äänestäjiä: ”Lämmin kiitos äänestäjille luottamuksesta – teen parhaani ollakseni sen arvoinen.”

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127