Noora Shingler

Journalist, mielipidevaikuttaja, 38

Think. Act. Repeat.

Lahjoita Nooran kampanjaan!

Olen terveys-, ekologisuus- ja eettisyysteemoihin perehtynyt toimittaja, tietokirjailija ja mielipidevaikuttaja Helsingistä.

Koko työurani olen työskennellyt kuluttajarajapinnassa, selvittäen kestävään, terveellisempään ja tiedostavaan elämäntapaan liittyviä aiheita, nostaen esille epäkohtia, etenkin arkikemikaalien turvallisuusriskeihin liittyen.

Olen tehnyt Yleisradiossa kulutuskriittistä journalismia Kuningaskuluttaja-ohjelmaan ja radioon, työskennellyt Ylen ensimmäisenä ympäristökoordinaattorina, kirjoittanut bestseller-tietokirjan ruoan ja kosmetiikan kemikaaleista, tuottanut ruokapoliittista podcast-sarjaa sekä villiruokanettisarjan, suunnitellut muovitonta kosmetiikkaa ja työskennellyt kosmetiikan raaka-aineita kuluttajille avaavan CosmEthics-sovelluksen parissa. Perustamani Kemikaalicocktail-media on Suomen suosituin ekologisen elämäntyylin foorumi.

Omaa erityisalaani ovat elintarvikkeisiin ja päivittäiskosmetiikkaan liittyvät kysymykset, jotka koskettavat kaikkia suomalaisia vauvoista vanhuksiin. Viime vuosina olen perehtynyt erityisesti muovittuvaan arkeemme. Shampoot, hammastahnat, deodorantit ja kosteusvoiteet sisältävät aineita, joiden vaikutuksia terveyteemme ei tiedetä. Käytössä on potentiaalisia hormonihäirikköjä — muovia on kaikessa EU-alueella myytävästä kosmetiikasta lähes puolessa ja muovikemikaaleja yli 500. Myös elintarvikkeisiin ja juomaveteen päätyvä muovi huolettaa minua suuresti — ympäristön muoviroskasta puhumattakaan.

Toivon nyt pääseväni eduskuntaan vaikuttamaan asioihin, joiden parissa olen työskennellyt 14 vuoden ajan. Meidän täytyy muuttaa se suunta, johon sekä ympäristömme että terveytemme on menossa!

Vapaa-ajallani harrastan uimista ja lenkkeilyä, sekä lasteni kanssa elämän ihmettelyä. Lempipaikkani on isoisäni sukujuurilla Turun saaristossa, jonka vedet toivon voivani poliittisiin päätöksiin vaikuttamalla puhdistaa taas yhtä kirkkaiksi, kuin ne olivat lapsuudessani.

Close Comments