Maria Ohisalo

Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija, 34

Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät

Lahjoita Marian kampanjaan!

Olen yhteiskuntatieteiden tohtori, vihreiden varapuheenjohtaja vuodesta 2015 lähtien ja köyhyystutkija. Päivätyötäni teen kohtuuhintaisia asuntoja pienituloisille tarjoavassa ja asunnottomuutta poistavassa Y-Säätiössä. Olen ollut mukana vihreissä 11 vuotta ja tehnyt montaa asiaa puolueessa muun muassa ohjelmatyöstä nuorisojärjestön puheenjohtajuuteen.

Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Eduskuntavaaleissa 14.4.2019 valitaan 2020-luvun ensimmäinen eduskunta. Tämä vuosikymmen on se, jolloin ratkaistaan, pystymmekö pysäyttämään ilmastonmuutoksen ja pystymmekö tekemään sen oikeudenmukaisella tavalla. Tässä muutoksessa kukaan ei saa jäädä syrjään, ja siksi Suomessa on nyt tehtävä reilun muutoksen ohjelma. Ohjelmaa tekemään tarvitaan yhteiskunnan eri toimijoita poliitikoista köyhyyden kokemusasiantuntijoihin ja järjestöihin, ay-liikkeestä työnantajiin ja yrittäjiin. On luotava yhdessä suunnitelmat sille, kuinka fossiilitaloudesta irtautumisen vuoksi häviävien työpaikkojen tilalle syntyy uusia kestäviä työpaikkoja, kuinka ihmisiä työllistyy aiempaa enemmän koulutuksen ja jatkuvan oppimisen kautta. Myös toimiva ja riittävä perusturva tukee muutoksessa ja siksi haluan edistää perustuloa.

Meidän on torjuttava köyhyyttä, edistettävä tasa-arvoa translain uudistamisen ja perhevapaiden uudistamisen kautta ja parannettava koulutusmahdollisuuksia. Meidän pitää nostaa suomalaisten koulutustasoa, nostaa oppimistulokset maailman kärkeen ja korkeakoulutuksen ja tutkimuksen edellytykset kansainväliseen huippuluokkaan. Tule mukaani tekemään politiikkaa, joka katsoo eteenpäin ja luo uskoa tulevaan.

Close Comments