Helsingin Vihreiden ehdokaskavalkadi täydentyy - 19.9. nimettiin lisää kuntavaaliehdokkaita!

Kuvassa vasemmalta oikealle: Petri Viglione, Seppo Kankaantähti, Ada Saarinen, Elina Valkama, Joonas Kolehmainen, Juho Heikkilä, Taina Saarinen, Pinja Lehtiheimo, Pauliina Lehtinen, Ari Laitinen, Satu Vartiainen, Anssi Järvinen, Ari Laamanen ja Juha Juvonen. Kuva: Hannu Tuominen

Helsingin Vihreät nimesi tänään yleiskokouksessaan 24 uutta ehdokasta kevään 2017 kuntavaaleihin. Ehdokkaiden joukkoon mahtuu paljon ensikertalaisia, mutta myös muutamia, joille kampanjatyö on jo entuudestaan varsin tuttua.

Vaalikampanjoinnin konkareista mukana on esimerkiksi viikkiläinen Elina Valkama, joka aikoo keskittyä kampanjassaan lasten hyvinvointiin ja maahanmuuttajien kotoutumisen sekä työllisyyden tuomiin haasteisiin. “Vuosien varrella minulle on kertynyt paljon kokemusta esimerkiksi lapsiperheiden, maahanmuuttajien ja koulumaailman arjesta ja tämä on antanut minulle erittäin hyvän perspektiivin miettiä, miten kaupunkia tulisi kehittää, jotta Helsinki olisi todella ihan kaikille hyvä paikka asua”, Valkama toteaa. Valkama on myös pitkän linjan kasvissyöjä ja aktiivinen Animalian toiminnassa, joten eläinten oikeudet ovat varmasti myös osana kampanjaa.

Kontulalainen Niklas Kaskeala on ehdolla nyt ensimmäistä kertaa ja aikoo jalkauttaa kampanjan lähiöihin ja Itä-Helsinkiin. Kaskealan mukaan kuntapolitiikassa on tärkeää saada myös lähiöiden ääni kuuluviin: “Stadissa on käynnissä voimakas alueellinen eriarvoistuminen. Eri asuinalueiden ihmiset elävät eri todellisuuksissa, omissa kuplissaan, eivätkä he enää välttämättä ymmärrä toisiaan. Tämä on kehityssuunta, joka kannattaa pysäyttää nyt.”

Mukana tässä nimeämisessä on myös lupaavia nuoria ehdokkaita. Yksi näistä on Kuopion nuorisovaltuustossa kunnallispoliittista kokemusta kerännyt Ada Saarinen. Kampanjointi on Saariselle tuttua, sillä monissa tukiryhmissä toimimisen lisäksi Saarinen toimii tänä syksynä HYY:n Vihreiden edustajistovaalien vaalipäällikkönä. “Opiskelijan arkeen liittyvät asiat, kuten asuminen, koulutus ja kulttuuri ovat minua kiinnostavia teemoja. Haluan erityisesti luoda Helsinkiin aktiivista ja elävää kaupunkikulttuuria”, Saarinen kertoo.

Lisäksi listalle nimettiin nykyisistä varavaltuutetuista Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliiton toiminnanjohtajana työskentelevä Pauliina Lehtinen.

Yhteensä listalle nimetään 127 ehdokasta, joista tähän mennessä on nimetty 92 ehdokasta. Loput ehdokkaat pyritään nimeämään loppuvuoden yleiskokouksissa.
Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 9.4.2017

Helsingin Vihreiden yleiskokoksessa 19.9. nimetyt kuntavaaliehdokkaat:
Juho Heikkilä
Juha Juvonen
Anssi Järvinen
Seppo Kankaantähti
Niklas Kaskeala
Joonas Kolehmainen
Katja Käppi
Ari Laamanen
Anna Laine
Ari Laitinen
Pinja Lehtiheimo
Pauliina Lehtinen
Kaj Magnusson
Sini Manninen
Nina Miettinen
Touko Niinimäki
Ada Saarinen
Taina Saarinen
Pekka Salmi
Elina Valkama
Satu Vartiainen
Petri Viglione

Lisäksi nimettiin kaksi ehdokasta, joiden nimet julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Taina Tyrväinen
vaalipäällikkö, puh. 045 125 2541

Maria Halonen
puheenjohtaja, puh. 040 346 6050

Close Comments