Helsingin vihreät nimesivät lisää eduskuntavaaliehdokaita

Helsingin Vihreät nimesi eilisessä yleiskokouksessa neljä uutta ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin. Mukaan vaalikamppailuun lähtivät kaupunginvaltuutettu kustannuspäällikkö Tuomas Rantanen sekä yrittäjä-graafikko Lilja Tamminen.  Kaksi eilen nimetyistä ehdokkuuksista julkistetaan myöhemmin.

Kansalaisaktivistina ja Voima-lehden kustantajana tunnettu roihuvuorelainen Tuomas Rantanen haluaa lähiötaustaisena kiinnittää huomiota sosiaaliseen tasa-arvoon: “Asuntopolitiikan vahvistaminen ja peruspalveluiden turvaaminen ovat asioita, joiden puolesta aion kamppailla johdonmukaisesti myös valtakunnan politiikan tasolla”, Rantanen sanoo.

Blogisti ja yrittäjä Lilja Tamminen on kiinnostunut erityisesti siitä, miten sosiaalinen oikeudenmukaisuus voisi toteutua markkinatalouden puitteissa. 27-vuotias Lilja peräänkuuluttaa lisää avoimuutta ja nuorempaa sukupolvea mukaan poliittiseen päätöksentekoon. “Eduskunta kaipaa kuplaansa paitsi nuorennusta 51 vuoden keski-ikään, myös asiantuntemusta, ymmärrystä ja kokemusta 2000-luvun suurista mahdollisuuksista ja haasteista”, Tamminen toteaa.

Myös kansanedustaja ja ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto julkisti jo aiemmin varmistetun ehdokkuutensa. “Tämä eduskuntakausi on ollut kovin erilainen aiempiin nähden. Viime vaalien jytky konkretisoitui hajanaiseksi ja sumeaksi eduskunnaksi. Nyt tarvitaan näkemystä ja ajatuksia Suomen uudistamiseksi, ja kansainvälisen yhteistyön hyödyntämiseksi. Haluan olla mukana sitä työtä tekemässä, ja siksi olen ehdolla kevään 2015 eduskuntavaaleissa täällä Helsingissä” Haavisto toteaa.

Aiemmin Helsingin Vihreiden ehdokkaiksi on nimetty Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Otso Kivekäs, Maria Ohisalo, Hannu Oskala, Erkki Perälä, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Ozan Yanar, Antero Vartia, Kati Juva, Kirsikka Moring, Alviina Alametsä ja Mari Holopainen sekä yksi ehdokas, jonka ehdokkuutta ei ole vielä julkistettu. Viimeiset kaksi ehdokasta listalle nimetään alkuvuodesta.

 

Lisätietoja:

Tuomas Rantanen, 040 507 7165
Lilja Tamminen, 0402477928
Pekka Haavisto (Vaalipäällikkö Leena Rantanen, 040 724 3713)
Taina Tyrväinen, Helsingin Vihreiden vaalipäällikkö, 045 125 2541

 

Close Comments