Anni Sinnemäki uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi

Emma Kari onnittelee Anni Sinnemäkeä.

Emma Kari onnittelee Anni Sinnemäkeä.

Vihreiden apulaiskaupunginjohtajamäärä nousi yhdestä kahteen, kun Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi illalla kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi Anni Sinnemäen. Sinnemäen vastaehdokas vaalissa oli SDP:n Hannu Penttilä.

”Fiilis on tietysti upea” Sinnemäki kertoo. ”Pitkään tässä ei kuitenkaan ehdi juhlia, lyhyt kausi vaatii ruorin ottamista samantien” hän lisää

Johtamisjärjestelmän uudistus on myös korkealla Vihreiden prioriteettilistalla. ”Järjestelmästä täytyy saada selkeämpi ja johdonmukaisempi” kertoo Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari. Jatkossa apulaiskaupunginjohtajien tulisi olla luottamushenkilöitä ja toimia poliittisella mandaatilla.

Vaikka Sinnemäki valittiinkin vihreiden riveistä, hän ei silti halua olla pelkästään Vihreiden kaupunginjohtaja. ”Hakemuksessani sanoin haluavani palvella kaikkia helsinkiläisiä ilolla, ja tämän lupauksen pidän. Helsinki on puoluekannasta riippumatta kaikkien kaupunki, ja nyt pistetään uusi vaihde silmään paremman Helsingin rakentamisessa” Sinnemäki lupaa.

Close Comments