Helsingin Vihreät on nimennyt 27. helmikuuta ensimmäiset 21 ehdokastaan huhtikuussa 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Nimettyjen ehdokkaiden joukossa ovat istuvien kansanedustajien ja valtuutettujen lisäksi muuan muassa tutkija Oula Silvennoinen ja ilmastoaktivisti Zahra Karimy. 

“Lähden kuntavaaleihin tavoitteena rakentaa Helsingistä entistä avoimempaa, reilumpaa, tasa-arvoisempaa ja menestyvämpää maailmankaupunkia. Kaupunkien ja kuntien päätöksentekoa on jaksettava sinnikkäästi kammeta asiantuntemuksen ja tutkitun tiedon perustalle”, akatemiatutkijana työskentelevä ja Vesalassa asuva Oula Silvennoinen sanoo. 

“Unelmieni Helsinki on eurooppalainen pääkaupunki ja maailmankaupunki, jossa on tilaa kaikille: avoin, reilu, tasa-arvoinen, ennakkoluuloton, ja ketterä. Maailman paras metropoli, jota muualla jäljitellään ja joka houkuttelee osaamista ja yritteliäisyyttä.”

Nimetyistä ehdokkaista nuorin, 17-vuotias Zahra Karimy on lukiolainen, aktivisti ja juontaja Kannelmäestä. Karimy nostaa tärkeimmiksi vaaliteemoikseen yhdenvertaisuuden, ympäristön ja antirasismin. 

“Koen että Helsingin kaupunginvaltuustosta uupuu nuorten ääni, siksi haluan olla mukana vahvistamassa sitä. Haluan edistää vähemmistöjen oikeuksia, ilmastonmuutoksen torjuntaa ja tasa-arvoa. Unelmieni Helsinki on ilmaston ja tasa-arvon edistäjä, paikka jonne ei mahdu syrjivät asenteet”, Karimy sanoo. 

Ehdolle nimettiin myös valtuustoryhmän nykyinen puheenjohtaja Reetta Vanhanen

“Suurta vihreää valtuustoryhmää tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan puolustamaan kunnianhimoisia ilmastotoimia. Haluan jatkaa työtä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ilmaston, koulutuksen ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin puolesta”, Vanhanen toteaa.  

Ensimmäisten nimettyjen kuntavaaliehdokkaiden joukossa ovat istuvat kansanedustajat Atte Harjanne ja Mari Holopainen. Nykyisistä valtuustoryhmän jäsenistä nimetyiksi tulivat muuan muassa pitkän linjan vihreä poliitikko Osmo Soininvaara, Vihreiden nuorten puheenjohtajana toimiva Amanda Pasanen ja Vihreiden varapuheenjohtaja Fatim Diarra

“Ensimmäisten kuntavaaliehdokkaidemme joukosta löytyy niin vihreän politiikan uusia nimiä kuin vuosikymmenten kokemusta, monenlaista asiantuntemusta ja eri kaupunginosien edustusta. Tämä on hieno alku ehdokaslistalle, jolla tähtäämme Helsingin kaupunginvaltuuston suurimmaksi puolueeksi”, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus

Seuraavan kerran kuntavaaliehdokkaita nimetään huhtikuussa. 

Lisätietoja:
Vaalipäällikkö Emma Mikkilä, puh. 045 125 2541
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127

Kaikki 27.2. nimetyt ehdokkaat, ehdokkaiden iät ovat vaalipäivän ikiä: 

TerhiAiniala53Länsi-Pakilasuomen kielen yliopistonlehtori, dosentti
DolfAssmann63Tapanilafilosofian maisteri, kirjastonhoitaja
JussiChydenius48Töölömuusikko
FatimDiarra34MunkkiniemiVihreiden varapuheenjohtaja, viestinnän asiantuntija
AtteHarjanne36Kalliokansanedustaja, diplomi-insinööri
MariHolopainen40Kulosaarikansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
KatiJuva63Taka-Töölöneurologian erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu
ZahraKarimy18Kannelmäkiaktivisti, juontaja
AnnaLaine53Pitäjänmäkifilosofian maisteri, verkkotuottaja
JoonasLyytinen44Oulunkylädigitalisaatiojohtaja
PetriMatero43Tapaninvainiomarkkinointistrategi, muusikko
JohannaNuorteva41Toukolaerityisopettaja, varavaltuutettu
HannuOskala42Oulunkylämusiikin maisteri, konsultti
AmandaPasanen26Kallioluonnontieteiden kandidaatti, kandidat i naturvetenskaper
TuomasRantanen55Roihuvuorikaupunginvaltuutettu, kustantaja
PauliinaSaares42Töölöviestinnän asiantuntija ja valtiotieteiden maisteri
OulaSilvennoinen50Vesaladosentti, akatemiatutkija
SameliSivonen29Alppiharjuvaravaltuutettu, arkkitehtuurin ja taloustieteen 

opiskelija

OsmoSoininvaara69Kruununhakavaltiotieteiden lisensiaatti
CoelThomas26Mellunmäkisosiologian maisteri
ReettaVanhanen30Vallilalääkäri, valtuustoryhmän puheenjohtaja