Ihania uutisia: Retkeily Vartiosaaressa helpottuu! Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tänään tekemääni aloitetta, jossa esitin, että Vartiosaarta tulisi kehittää virkistyskohteena. Asiat ovat nyt etenemässä: Vartiosaareen valmistellaan uutta veneyhteyttä ja saaren reittejä ja polkuja kunnostetaan.
 
Vihreät ovat tehneet vuosikausia töitä sen eteen, että Vartiosaari säästetään rakentamiselta ja saaren upea luonto säästyy. Tämän valtuustokauden alkupuolella sovittiin Vihreiden esityksestä, että Vartiosaaren asemakaavoituksen suunnittelu keskeytetään kokonaan tämän valtuustokauden ajaksi. Myöhemmin myös korkein hallinto-oikeus hylkäsi Vartiosaaren osayleiskaavaa koskevan valituslupahakemuksen. Vartiosaareen ei siis ole mahdollista nyt suunnitella asuinrakentamista.
 
Vartiosaari on Helsingin merellinen helmi. Vartiosaaresta on mahdollista tehdä uusi Vallisaari: Helsingin luontohelmi, johon kaupunkilaiset ja matkailijat jonottavat päästäkseen kävelemään sen ainutlaatuisissa metsissä ja ihailemaan näkymiä korkeilta kallioilta. Vallisaari tuli yhdessä kesässä osaksi helsinkiläisten mielenmaisemaa ja -tarinaa. Vartiosaaren on mahdollista tehdä sama.
 
Nämä vanhat metsäiset saaret on meille voimavara, jonka arvoa emme vielä täysin ole osanneet tunnistaa. Meidän pitää varmistaa, että nämä metsät ja tämä kulttuuriympäristö säilyvät ja että yhä useampi ihminen pääsee näistä nauttimaan.
 
Emma Kari
kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja