”Positiivisen diskriminaation määräraha on tutkitusti toimiva työkalu koulujen tukemiseen ja sitä on vahvistettava. On hyvä, että mallia ollaan viemässä eteenpäin myös sosiaali- ja terveystoimialalle. Tämän vuoksi vihreä valtuustoryhmä tuleekin ehdottamaan positiivisen erityiskohtelun määrärahojen moninkertaistamista ensi syksyn budjettineuvotteluissa”, tiivisti vihreän valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Fatim Diarra tilinpäätösryhmäpuheessa.

Puheessa painotettiin koulutuksen lisäksi monipuolisten palveluiden turvaamista jokaiselle helsinkiläiselle, kansainvälisyyden lisäämistä, luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämistä ja luontopalveluiden turvaamista sekä ilmastonmuutoksen torjumista.

“Helsingin tavoitteena on hiilineutraaliuus 2035 mennessä. Mikäli me haluamme varmistaa, että saavutamme ilmastotavoitteet emme voi jättää yhtään kiveä kääntämättä.”

Lue koko puhe tästä linkistä.