Vihreät valitsivat uudet henkilöt puolueen johtotehtäviin puoluekokouksessa Porissa 15.–16.6.2019. Puolueen puheenjohtajistossa helsinkiläisiä on kaksi: Maria Ohisalo ja Fatim Diarra. 

Puoluekokouksessa valittiin puolueen puheenjohtajisto, puoluesihteeri, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajisto sekä jäsenet ja varajäsenet. Vihreiden puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti helsinkiläinen sisäministeri, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo.

Lisäksi valittiin kolme varapuheenjohtajaa, joista Fatim Diarra on Helsingistä. Hän on kaupunginvaltuutettu ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija. Diarran lisäksi varapuheenjohtajistoon valittiin sodankyläläinen kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen ja Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Puoluesihteeriksi valittiin viiden ehdokkaan joukosta mikkeliläinen Veli Liikanen, joka on aiemmin ollut Vihreiden varapuheenjohtaja.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Silja Keränen ja valtuuskunnan varapuheenjohtajiksi Riina Lumme ja Timo Kilpiäinen.

Puoluehallituksen jäseniksi valittiin Helsingistä Julianna Kentala ja Markus Drake. Lisäksi Helsingistä valittiin puoluehallitukseen Hannu Tuominen valtakunnallisten yhdistysten mandaatilla ja Sameli Sivonen Vihreiden Nuorten mandaatilla.
Yhteensä puoluehallituksen kokoonpano on kahdeksan varsinaista jäsentä ja kahdeksan varajäsentä. Koko puoluehallituksen uusi kokoonpano löytyy osoitteesta https://www.vihreat.fi/puoluehallitus.

Puoluevaltuuskunnan uuteen kokoonpanoon valittiin Helsingistä kuusi varsinaista jäsentä ja seitsemän varajäsentä. Yhteensä valtuuskunnassa on puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä.

Helsingistä puoluevaltuuskuntaan valittiin:
Anna Koppanen (Suvi Pulkkinen)
Anni Heinälä (Milo Toivonen)
Milla Halme (Tommi Vilppula)
Veijo Åberg (Auni-Marja Vilavaara)
Ville Sinnemäki (Kati Juva)
Timo Huhtamäki (Aino Tuominen)
Olin* (Eekku Aromaa)

Puoluevaltuuskunnan koko kokoonpano kaudelle 2019–2021 löytyy osoitteesta https://www.vihreat.fi/puoluejohto/puoluevaltuuskunta.

Lisätietoja:
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 3072127