Vihreät nousi Helsingissä europarlamenttivaalien suurimmaksi puolueeksi 27,8 prosentin kannatuksella – Heidi Hautala ja Ville Niinistö olivat Helsingin ääniharavat.

Vihreät sai 27,8 prosentin kannatuksen Helsingissä europarlamenttivaaleissa 26.5.2019 ja lunasti Helsingin suurimman puolueen aseman. Vihreiden kannatus nousi Helsingissä 8,0 prosenttiyksikköä vuoden 2014 europarlamenttivaaleista.

–Tämä on upea vaalitulos! Haluan kiittää lämpimästi kaikkia vihreän vaalivoiton eteen töitä tehneitä. Vihreät ovat Helsingin suosituin puolue nyt jo toisissa vaaleissa tänä keväänä, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Valtakunnallisesti Vihreiden kannatus oli 16,0 prosenttia, jolla Vihreät sai Euroopan parlamenttiin kaksi edustajaa: Ville Niinistön ja Heidi Hautalan. Helsinkiläisistä ehdokkaista eniten ääniä sai Hautala sekä Alviina Alametsä, joka nousee euroedustajaksi, mikäli Iso-Britannian EU-ero toteutuu.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 3072127