Helsingin Vihreiden yleiskokous päätti torstaina 9.5.2019, että se esittää puolueen puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Maria Ohisaloa. Lisäksi päätettiin esityksistä puolueen varapuheenjohtajaksi, puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi sekä puoluesihteeriksi.

Puolueen puheenjohtajan tehtävään Helsingin Vihreät päätti esittää Maria Ohisaloa. 34-vuotias helsinkiläinen kansanedustaja, kuntapoliitikko ja yhteiskuntatieteiden tohtori on toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana neljä vuotta.

“Haluan tehdä Vihreistä koko Suomen puolueen, jolla on kuntapäättäjiä, kansanedustajia ja meppejä koko maasta. Haluan, että jokainen löytää puolueesta oman paikan vaikuttaa ja saa äänensä kuuluviin ja ideansa näkyviin”, Ohisalo sanoo.

Puolueen varapuheenjohtajaksi päätettiin esittää yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Fatim Diarraa.

“Me tarvitsemme puolueen johtoon ihmisiä, joita ei pelota pitää päätä kylmänä myös tiukoissa paikoissa ja varmistaa, että ne asiat, jotka meille Vihreille ovat niitä kaikista tärkeimpiä, myös sellaisina pysyvät”, Diarra sanoo.

Puoluesihteeriksi esityksen kokouksessa saivat Elena Gorschkow ja Kirsi Syväri. Gorschkow työskentelee Palvelualojen ammattiliitossa yhteiskuntasuhteiden vastaavana ja Syväri Vihreiden kampanjapäällikkönä.

“Tulevan puoluesihteerin pitää nostaa toimintamme tasoa vastaamaan kasvavaa kannatustamme, jossa Helsinki on aina ollut edelläkävijänä”, Gorschkow sanoo.

“Nyt viimeisimmän eduskuntavaalivoiton jäljiltä olemme suurempia kuin koskaan. Toiminnan päivittäminen seuraavaan mittaluokkaan on edessä ja tätä työtä tahdon tehdä. Uskon että minulla olisi siihen paljon annettavaa puoluesihteerinä”, Syväri toteaa.

Puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi kokous päätti esittää pitkään puoluehallituksessa ja puoluevaltuuskunnassa ollutta Pauliina Lehtistä ja Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuskunnan varajäsen Milo Toivosta.

“Olen iloinen, että näin moni osaava ja pätevä helsinkiläinen vihreä toimija tavoittelee paikkaa puolueen johdossa, aina puolueen puheenjohtajan tehtävää myöten. Tulevassa Vihreiden puoluekokouksessa Porissa pääsemme valitsemaan koko puolueen johdon, ja on hienoa että näihin tehtäviin on monia hyviä hakijoita”, toteaa Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi kokous ei tehnyt esitystä. Varapuheenjohtajaehdokkuudestaan aiemmin ilmoittanut Timo Huhtamäki ilmoitti yleiskokouksessa, ettei ole enää käytettävissä varapuheenjohtajan tehtävään.

Luottamustehtäviin valitaan henkilöt Vihreiden puoluekokouksessa 15.–16.6.2019 Porissa.

Lisätietoja:
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus, 050 307 2127