Kaupunkikulttuurivaikuttaja ja yrittäjä Mikko Leisti on nimetty sitoutumattomana vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä. Leistin vankka tausta kulttuurivaikuttajana täydentää ehdokkaiden monipuolista joukkoa.

“Päätin lähteä ehdolle, koska nyt jos koskaan on ympäristö- ja ilmastoasioiden oltava kaiken päätöksenteon ytimessä. Haluan olla mukana tekemässä tulevaisuuden kannalta kestäviä päätöksiä. Aika politiikkaan lähtemiselle oli nyt oikea”, Leisti kertoo.

Pluto Finland -suunnittelutoimiston toimitusjohtajana työskentelevällä Leistillä on pitkä kokemus kulttuurialalta ja keskeinen rooli Helsingin kaupunkikulttuurin kehittymisessä nykyiseen tilaansa. Hän perusti elokuussa 25-vuotisjuhlaansa viettävän Art Goes Kapakka -festivaalin vuonna 1995 ja oli luomassa keskustakirjasto Oodin perustavaa konseptia.

“Hauskan ja toimivan Helsingin ja Suomen eteen on hienoa tehdä töitä. Kulttuurilla on positiivinen ja monipuolinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja talouteen. Palvelualat monipuolisesti ajateltuna – ravintolat, tapahtumat, hyvinvointipalvelut – työllistävät, ja niiden kasvun eteen on kiinnostavaa työskennellä”, Leisti summaa.

Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hannus iloitsee Mikko Leistin monipuolisesta taustasta kulttuurin parissa: “Leistillä on ollut keskeinen rooli Helsingin kaupunkikulttuurin kukoistuksen syntymisessä. Olemme iloisia, että hän asettuu vihreiden ehdokkaaksi Helsingissä”, Hannus sanoo.

Leistin mukaan myös matkailussa piilee Suomessa ja Helsingissä valtava työllistävä potentiaali, vaikka matkailu on problemaattinen ala ilmastonmuutoksen kannalta. “Kasvu on tärkeää, mutta se tulee tehdä kestävästi.”

Leistille läheisiä teemoja ovat myös tulevaisuuden sanoitus yrityksille ja muille yhteisöille sekä uudet innovaatiot ja ansaintamallit. Yrittäjänä hän on tottunut ajattelemaan asioita eri näkökulmista ja uusilla tavoilla. Hän painottaakin, että Suomessa on tarvetta vahvalle yrittäjyysosaamiselle.

“Minulle yrittäjyys on ollut myös tapa olla mukana asioissa monipuolisesti. On mahtavaa auttaa myös muita yrityksiä ja yhteisöjä löytämään uusia tapoja kertoa päämääristään ja saavuttamaan tavoitteitaan”, Leisti sanoo.

Helsingin Vihreät on nyt nimennyt kaikki 22 ehdokastaan eduskuntavaaleihin.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Hanna Hannus, puh. 050 307 2127
Mikko Leisti, puh. 0400 640090