Helsingin Vihreä valtuustoryhmä valitsi valitsi tänään kokouksessaan uusia luottamushenkilöitä. Kaupunkiympäristölautakunnan jäseneksi valittiin varavaltuutettu Amanda Pasanen ja kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi apulaispormestari Anni Sinnemäki.

–On todella hienoa päästä kehittämään tulevaisuuteen katsovaa ja ilmastokestävää Helsinkiä. Yksi Helsingin suurimmista haasteista on mahdollistaa kestävä kaupunkikehitys, joka vastaa kaupungin kasvuun tinkimättä luonnonsuojelusta, Pasanen kertoo.

24-vuotias ensimmäisen kauden varavaltuutettu Pasanen työskentelee Vihreiden nuorten puheenjohtajana ja opiskelee kestävyystieteitä. Hän on ollut aiemmin kaupunkiympäristölautakunnan varajäsen ja on myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n hallituksen jäsen. Pasanen on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Valtuustoryhmä valitsi lisäksi kokouksessaan kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäen.

Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenen paikka vapautui Kaisa Hernbergin luovuttua tehtävästä aloitettuaan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana aiemmin tänä vuonna. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan tehtävää hoiti aiemmin Otso Kivekäs, joka luopui tehtävästä siirryttyään tammikuussa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Lisätietoja:
Kaisa Hernberg, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, puh. 040 562 3242
Anna Hyödynmaa, Vihreän valtuustoryhmän sihteeri, puh. 040 754 3313