Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen


 
 
Helsingin Vihreät nimesi tänään ensimmäiset neljä ehdokasta huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Maria Ohisalo ja Sameli Sivonen.
Kansanedustaja ja filosofian tohtori Outi Alanko-Kahiluoto lähtee tavoittelemaan neljättä kautta eduskunnassa. Kuluvana vaalikautena Alanko-Kahiluoto on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja tehnyt aktiivisesti töitä ihmisten palveluja heikentävän sote-uudistuksen kaatamiseksi. “Olen erittäin motivoitunut ja sitoutunut jatkamaan työtäni Vihreiden tavoitteiden edistämiseksi. Eriarvoisuuden vähentäminen ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ovat aikamme tärkeimmät tehtävät ja haluan olla mukana vihreässä eduskuntaryhmässä tekemässä työtä näiden tavoitteiden eteen”, Alanko-Kahiluoto kertoo.
Ensimmäisen kauden kansanedustaja Emma Kari haluaa myös jatkaa työtään tasa-arvon, köyhyyden vähentämisen ja ympäristön puolesta. “Viimeiset kolme vuotta kovalla ja epäoikeudenmukaiselle politiikalla on luotu juopia ihmisten välille. Meidän tehtävämme on kääntää tämän maan suunta. Me teemme sen puolustamalla tasa-arvoista koulutusta, torjumalla köyhyyttä ja luomalla kestävää kasvua ympäristön ehdoilla. Näiden asioiden puolesta työskentelyä halua jatkaa eduskunnassa”, Kari toteaa. Emma Kari on myös kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja.
Nyt nimettyjen ehdokkaiden joukossa on myös Vihreiden varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo, yhteiskuntatieteiden tohtori, joka on tehnyt näkyvää työtä köyhyyden, asunnottomuuden ja leipäjonojen poistamiseksi niin politiikassa, tutkijana kuin nykytyössään edullisia vuokra-asuntoja tarjoavassa Y-Säätiössä. “Lähdin politiikkaan, koska hyvinvoivilla on jo etujensa ajajat, mutta esimerkiksi pienituloiset ja asunnottomat jäävät helposti pois politiikan agendoilta ja tavoitteista. Suomi tarvitsee muun muassa pitkän linjan eriarvoisuuden vastaisen ja köyhyyden poistamiseen tähtäävän strategian ja koti kuuluu kaikille”, Ohisalo toteaa.
Neljäs tänään nimetty ehdokas on Vihreiden nuorten toinen puheenjohtaja Sameli Sivonen. Sivonen on 26-vuotias arkkitehtiopiskelija ja vihreiden varavaltuutettu. “Tulevissa vaaleissa meidän on aika taas panostaa tulevaisuuteen ja perua hallituksen nuoriin ja koulutukseen tekemät leikkaukset. Mulle Suomi on hyvinvointivaltio, joka uskoo ihmisiin ja luo mahdollisuuksia esimerkiksi perustulon avulla”, Sivonen sanoo.
“Vihreiden tavoitteena on nousta eduskuntavaaleissa Helsingin suurimmaksi puolueeksi. Viimeaikaiset kannatuskyselyt osoittavat, että tähän on kaikki mahdollisuudet”, iloitsee Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Sami Halme.
Lisää vihreitä ehdokkaita nimetään elo-syyskuun vaihteessa. Oletko kiinnostunut eduskuntavaaliehdokkuudesta? Kerro siitä täällä.
Lisätietoja:
Puheenjohtaja Sami Halme, puh. 0400 420 799
Toiminnanjohtaja Maaria Parry, puh. 040 754 3313