Vihreät haluavat, että kaupunki luopuu heti aikeista leikata määräaikaisten opettajien kesäajan palkkaa. Vihreä kaupunginhallitusryhmä kuuli maanantaina asiasta opetustoimen johtaja Rauno Jarnilaa. Vihreä valtuustoryhmä vaatii, että opetustoimelle annetaan oikeus ylittää talousarvioehdotuksessaan valtuuston laatima budjettiraami.
– Raamineuvottelijoille ja opetuslautakuntalaisille ei missään vaiheessa avattu, että budjettiraamista puuttuu kahden edellisen vuoden palkankorotusten vaatimat rahat. Kokoomuslainen lautakunnan puheenjohtaja ei ollut tässä asiansa tasalla, pahoittelee vihreän kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Elina Moisio.
Vihreiden mukaan raamineuvottelijoilla oli selvä tahtotila lisätä rahaa opetustoimeen. Leikkauspaineet tulivat tietoon vasta pari viikkoa neuvotteluiden jälkeen ja tällöinkin kouluille lähetetyn kirjeen kautta.
– Opetusvirasto on nyt palkkaamassa ensi vuoden määräaikaisia ja nipistämässä osan heidän palkoistaan. Tämä ei ole ollut missään poliittisessa käsittelyssä. Päätös palkkojen nipistämisestä tulisi pyörtää mahdollisimman pian, vaatii opetuslautakunnan jäsen Julia Virkkunen.
Vihreät vaativat, että opetustoimelle suunnataan lisää rahaa, josta määräaikaisten opettajien palkkarahat voidaan ottaa.
 
Lisätietoja:
Elina Moisio, 040 575 5988, elina.moisio(at)vihreat.fi
Julia Virkkunen, 040 828 6671, julia.virkkunen(at)welho.com