Vihreiden kaupunginhallitusryhmä teki yksimielisesti vasemmistoliiton kannattamana tänään palautusehdotuksen Vallillanlaakson joukkoliikennekadun kaavaan.
Busseille tarkoitettu joukkoliikennekatu vaarantaa väistämättä alueen virkistysarvot, puhumattakaan sen kulttuuriarvoista. Kaksikaistainen katu lohkaisee valtaisan maa-alueen ja rikkoo alueen virkistysmahdollisuudet. Se myös tuhoaisi olemassa olevan ekologisen käytävän ja kaupunkipuiston. Mitkään puomit tai esteet ei estä joukkoliikenteelle tai kävelijöille tarkoitettujen uusien teiden valumista satunnaisten autoilijoiden käyttöön, kuten vastaavat hankkeet kaupungissa ovat osoittaneet.
Vihreiden mielestä alueelle sopisi vanhaa junarataa pitkin kulkeva raitioliikennetie, jonka pystyisi maisemoimaan hyvin nurmipohjalla.
Lisätietoja:
Elina Moisio, vihreän kh-ryhmän puheenjohtaja
puh. 040 575 5988
s-posti elina.moisio@vihreat.fi